Istanbul

Een stad vol magie

citytrip-istanbul-zee citytrip-istanbul-blauwe moskee

Istanbul is een magische bestemming, gelegen op de grens tussen Europa en Azië. De boeiende geschiedenis uit het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk zorgt voor een rijke schat aan bezienswaardigheden. De uitzichten over de rivier Bosporus zijn gewoonweg adembenemend en overweldigend. Deze metropool lijkt op geen enkele stad in Europa!

Istanbul, de vroegere hoofdstad van het Byzantijnse rijk onder de naam Constantinopel, is de enige stad ter wereld die verspreid ligt over twee continenten. De meest Westerse stad van het Oosten en de meest Oosterse stad van het Westen. De Bosporus en de Gouden Hoorn splitsen de stad eigenlijk in drie delen, waarvan er twee op het Europese continent en één op het Aziatische continent liggen.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Istanbul

Bezienswaardigheden

Istanbul maakt de verbinding tussen Azië en Europa en biedt een schat aan bezienswaardigheden uit het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Een stedentrip naar Istanbul prikkelt al je zintuigen.

Ontdek ze hier
Culinair

Wist je dat de Turkse keuken na de Franse en de Chinese de derde plaats inneemt in de wereldranglijst? Proef zelf de veelzijdige gerechten!

Ontdek ze hier
Shopping

In Istanbul vind je één van de grootste overdekte markten ter wereld. Aardewerk, specerijen, sieraden of lederwaren,… Slenter door de kleine steegjes en bazaars en beleef het echte Istanbul.

Ontdek ze hier
Uitgaan

In een levendige stad als Istanbul kan je gezellig uitgaan en proeven van traditionele gebruiken. Rook een waterpijp en swing op de live muziek!

Ontdek ze hier
Museum

Een stedentrip naar Istanbul is een culturele verrijking. Laat je fascineren door Ottomaanse kunst en invloeden uit het oude Midden-Oosten.

Ontdek ze hier
Evenementen

Istanbul is een erg levendige en dynamische stad die enorm aan het ontwikkelen is. Dit zie je ook aan de leuke evenementen die er worden georganiseerd! 

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Helaas zijn er op dit ogenblik geen hotelaanbiedingen in Istanbul. Maar je kan wel je voordeel halen uit de dagaanbiedingen van onze partner Travelbird. Bekijk hieronder de deals van vandaag.

In samenwerking met:

Apogia Sirio Venezia Mestre

Apogia Sirio Venezia Mestre €179.00

Vlieg nu naar verleidelijk Venetië! 2, 3 of 4 nachten in een viersterrenhotel, inclusief heen- en terugvlucht en dagelijks ontbijt Meer info…
Clos des Cedres Cote Opale

Clos des Cedres Cote Opale €59.00 i.p.v. €89.00

Vertoef aan de prachtige Opaalkust tijdens 2, 3 of 4 dagen in Le Clos des Cèdres incl. halfpension en een glaasje kir bij aankomst Meer info…
Onvergetelijk Cuba

Onvergetelijk Cuba €1 079.00

Represent, Cuba! Breng 7, 10 of 14 nachten door op het eiland en combineer het kleurrijke Havana met strandplezier vanuit een 4*-hotel o.b.v. all inclusive, incl. oldtimertour, heen- en terugvlucht en transfers Meer info…
Lux Lisboa Park Hotel

Lux Lisboa Park Hotel €259.00

Op naar de Portugese hoofdstad voor 2, 3, 4 of 5 nachten in viersterrenhotel incl. dagelijks ontbijt en heen-en terugvlucht Meer info…
Hotel Ibersol Alay

Hotel Ibersol Alay €299.00

Heerlijk zonnen in Benalmadena voor 4, 7, 10 of 14 nachten in viersterrenhotel incl halfpension, transfers en heen- en terugvlucht Meer info…
Sumus Hotel Stella & Spa ***

Sumus Hotel Stella & Spa *** €239.00

Droom van je plekje op het strand aan de Noord-Spaanse kust: 4, 7, 11 of 14 nachten op 200 meter van het strand, met halfpension en heen- en terugvlucht Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.