Is een verlengd weekend het ideale moment voor jou om er even tussenuit te glippen? Maar blijf je toch liever dichtbij huis? Onze redactie selecteerde 3 topbestemmingen dichtbij huis …

1. Brugge die scone

Cultuur, kunst, geschiedenis, shoppen en gastronomie … Brugge heeft alle elementen voor een verlengd weekend dichtbij huis. Hier alvast enkele leuke tips :

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

  • Een citytrip naar Brugge is niet compleet zonder bootje te varen op de Brugse Reizen. Ontdek Venetië van het Noorden van op het water. Sluit een romantische dag af met een tocht doorheen de binnenstad per koets. Een absolute aanrader!
  • Op culinair vlak word je tot in de puntjes verwend in Brugge. Of je nu dineert in het driesterrenrestaurant Hertog Jan of in het eetcafé l’Estaminet, je zult het je niet beklagen!

Dit is uiteraard nog maar een topje van de ijsberg. Ontdek Brugge tijdens een verlengd weekend en laat je betoveren …

2. Ontdek een stukje Vlaanderen in Frankrijk

Lille is de shoppingstad bij uitstek! Shop ‘til you drop in de hoofdstraat Rue de la Monnaie, maar dwaal gerust ook eens af en ontdek de meest charmante boetiekjes. Maar uiteraard heeft Lille veel meer voor jou in petto. Kijk maar even mee.

  • In 2004 werd de stad bekroond tot ‘Culturele hoofdstad van Europa’. Laat je verrassen door de pure Franse keuken of ontdek fastfood van een zeer hoog niveau om u tegen te zeggen. Ontdek hier alle culinaire tips …
  • Kunstliefhebbers, be aware. Niet enkel staat het museum voor schone kunsten ‘Le Palais des Beaux Arts’ bovenaan je to-do lijstje. Ook het indrukwekkende Art Deco Museum La Piscine in Roubaix is een bezoek meer dan waard.

3. Studentenstad aan De Dijle

Dat je niet ver hoeft te reizen om nieuwe dingen te ontdekken bewijst Leuven.

  • Neem even de tijd om een bezoekje te brengen aan één van de meest bekende gotische stadhuizen ter wereld. Zak dan af naar het moderne M Museum vooraleer je relaxt op één van de vele gezellige pleintjes die de stad rijk is.
  • Foodies voelen zich zeker thuis in Leuven dankzij de talrijke aanwezigheid van drank-en eetgelegenheden.

Ga shoppen, eten en cultuur opsnuiven in Leuven. Laat je meevoeren door die gezellige drukte en kom hier keer op keer terug!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be