Athene

Ga in het najaar op pad in Athene en ontdek adembenemende archeologische parels uit het verleden. Dompel je helemaal onder in de Griekse cultuur en bezoek de de must-sees zoals de oude Agora en het Dafni klooster. Of ontsnap even aan de drukte en ga nazomeren op één van de prachtige goudgele stranden.

Hou jij van typische streekgerechten? Dan is Athene voor jou een topbestemming. Waar anders smaakt de moussaka, tzatziki of gyros zo lekker als in de Griekse hoofdstad? Komt het water je nu al in de mond? Hier vind je alvast enkele leuke culinaire adresjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Athene is een hippe wereldstad met een gezellig mediterraans karakter. Laat je gerust meevoeren doorheen de pittoreske winkelstraatjes, of verdwaal in de schilderachtige wijk Plaka. Die-hard shopping fans komen dan weer helemaal aan hun trekken in de autovrije winkelstraat Ermoú. Neem gerust plaats op één van de gezellige terrasjes, nip van een typisch Griekse Ouzo en laat je meezweven op het mediterraanse levensritme.

Heb jij ook zoveel zin om van die laatste warme zonnestralen te genieten? Maak je dan klaar voor een trip naar Athene!

New York

In het najaar doet ‘The city that never sleeps’ zijn naam alle eer aan! Ontdek een echte smeltkroes aan culturen, ga onbeperkt shoppen in Macy’s, Fifth Avenue of pik een musical mee op Broadway. Bezoek de échte klassiekers zoals het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Central Park of ontdek de schitterende plekjes van Staten Island en The Bronx.

Hou je van een museum? In New York vind je adembenemende musea met ronkende namen zoals het Guggenheim Museum of het Metropolitan Museum of Art. De collectie van dit laatste museum omvat meer dan twee miljoen kunstwerken uit alle hoeken van de wereld.

Tip! Vanop het observatieplatform op de 70e verdieping van het Rockefeller Center heb je een adembenemend zicht over de stad. Vooral bij valavond een aanrader. New york rocks!

Rome

Wie Rome zegt, zegt cultuur, geschiedenis en architectuur. Maar ook fashion, design en vooral … een lekkere Italiaanse keuken. Rome is een echte klassieker onder de citytrip bestemmingen. In amper 2 uur sta je vanuit Brussel in de Italiaanse hoofdstad en kan je je tegoed doen aan een lekkere gelati.

Ben je er klaar voor? Want Rome wasn’t built in a day! Voorzie voldoende tijd om de bekendste (en minder bekende) blikvangers te ontdekken. Het Vaticaan met de Sint-Pietersbasiliek, het impressionante Collosseum en het indrukwekkende Pantheon, de Spaanse Trappen en het Forum Romanum, … Het zijn stuk voor stuk absolute toppers die je niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Rome.

Parijs

Laat je overvallen door de Parijse joie de vivre en geniet van een romantische trip zoals je dat nergens anders kan. De Lichtstad vormt keer op keer een uniek decor voor de romantische zielen onder ons. Kuier in de wijk Montmartre en laat je portretteren op het schilderachtige Place du Tertre. Of maak een boottocht op het Canal Saint Martin en glijd langsheen eeuwenoude bomen en idyllische bruggetjes. Aan jou de keuze. Maar vooral,  laat je inpakken door de romantische sfeer in Parijs en geniet!

De Lichtstad is nog mooier, nog gezelliger en nog romantischer in het najaar! Waar wacht je nog op?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be