Wil je even de regen ontvluchten en genieten van een zonnige citytrip? Hier vind je vijf bestemmingen die garant staan voor een gevarieerde citytrip. Je vindt er kunst, veelzijdige cultuur, lekker eten, mooie winkels en vooral een goede portie zonneschijn! Waar kan je beter een korte citytripvakantie doorbrengen dan genietend van de zon in een prachtige bruisende stad? Lees meer en boek jouw citytrip naar één van de vijf steden deze zomer!

Rome: Eén groot openluchtmuseum

Het indrukwekkende werelderfgoed van de stad neemt je mee naar ver vervlogen tijden. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hier helemaal hun hart ophalen en opgaan in de rijke geschiedenis van de stad. Het Colosseum, Panthenon of Forum Romanum zijn enkele blikvangers uit het oude Romeinse Rijk. Ook een bezoek aan het Vaticaan mag zeker niet ontbreken tijdens jouw citytrip naar Rome. Hier vind je onder meer de prachtige Sixtijnse Kapel met de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo, of de adembenemende Sint-Pietersbasiliek.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Istanbul: Op het kruispunt tussen Oost en West

De geschiedenis van de voormalige hoofdstad van Turkije gaat meer dan 2500 jaar terug in de tijd. Het Topkapi Paleis, de Aya Sophia en de Blauwe Moskee zijn enkele van de bezienswaardigheden die jouw pad kruisen tijdens en citytrip naar Istanbul. Voeg daar nog eens bezoek aan de Grote Bazaar, één van de grootste overdekte markten ter wereld, en een boottocht op de Bosporus aan toe en jouw trip naar Istanbul is helemaal geslaagd!

Lissabon: Stad van de Fado

De Portugese hoofdstad herbergt pareltjes van bezienswaardigheden zoals de toren van Belém, het Hiëronymietenklooster en de Castelo de Sao Jorge. Wil je eens gek doen en Lissabon op een unieke manier verkennen? Huur een motor met zijspan en ontdek de bekende en minder bekende blikvangers van Lissabon op een bijzonder manier.

Athene: Bakermat van de moderne beschaving

Tijdens een stedentrip naar Athene val je van de ene verbazing in de andere. De Griekse hoofdstad telt tientallen historische bezienswaardigheden. De Akropolis met het Parthenon, de tempel van Zeus, of het Agora zijn maar enkele van de must-sees die zeker op jouw to-do lijstje moeten staan. Wil je de drukte van deze metropool even ontvluchten? Breng dan een bezoek aan Anafiotika. Geniet er van een een traditionele Ouzo en kom helemaal tot rust op het typische Griekse levensritme.

Barcelona: Like a jewel in the sun

De meest levendige stad van Spanje staat garant voor een bruisende citytrip. Slenter op de wereldberoemde La Rambla, één van de mooiste en meest gezellige lanen van de stad en geniet van de typische Catalaanse sfeer. Bezoek de markt La Boqueria en laat je overweldigen door het lekkere en vooral kleurrijke aanbod van de marktwaar. Wil je de bouwwerken van Gaudi bewonderen? Bezoek Casa MilaCasa Batllo of de imposante Sagrada Familia. Even uitblazen? Bezoek Barceloneta, de oude visserswijk vlakbij de oude haven van de stad. Hier kan je heerlijk genieten van een lekkere cocktail op een zonovergoten terras, of luieren op het goudgele zandstrand.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be