Tijdens een trip naar Londen moet je het uitgaan hier zeker hebben meegemaakt. De discotheken van Londen behoren tot de drukst bezochte van de hele wereld. Je vindt er talloze clubs en uitgaansgelegenheden die tot in de vroege uurtjes zijn geopend. Voor jou is het handig om te weten waar je het beste kunt zijn voor de leukste clubs en uitgaansgelegenheden. Op deze pagina geven we je meer tips en informatie.

Tips over het uitgaan in Londen

Het nachtleven in Londen is niet hetzelfde als in Nederland. Ga je naar populairdere clubs dan vind je hier vaak een dresscode. Dat houdt in dat het kan dat je geweigerd wordt als je aankomt met jeans en sneakers. Vooral wanneer het erg druk is gebeurd het sneller dat er mensen worden geweigerd bij de entree. Bij drukte kan het zelfs gebeuren dat er alleen maar vaste klanten worden toegelaten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Soho is het uitgaansgedeelte in Londen waar je de meeste clubs tegenkomt. Er is hier op iedere dag van de week en ieder uur van de dag wat te beleven. Zeker op de zaterdag avond is hier van alles te beleven en is dit gebied bomvol met jongeren die klaar zijn voor een nacht van feesten. In dit gebied zijn veel van de meest bekende discotheken van Londen te vinden. Een van deze discotheken is Ministry of Sound. Dit is een van de bekendste clubs van het nachtleven in Londen. Hier zijn 4 zalen te vinden met ieder eigen dj’s over de hele wereld. Er wordt voornamelijk House muziek gedraaid.

De beste discotheken tijdens het nachtleven

Daarnaast is Fabric een perfecte club in Londen om uit te gaan. Dit is de populairste club van Londen. Veel mensen bezoeken deze discotheek speciaal voor de muziek. Er wordt hier voornamelijk house, dubstep en trance gedraaid.

Er wordt gezegd dat Club Matter een van de mooiste clubs van Londen is. Dit is een vernieuwde club. Er is 3 jaar gepland en ontworpen aan de bouw van Club Matter. Er wordt gewerkt met een geheel nieuw 3d soundsysteem. Maddox Club is een exclusieve discotheek in Londen, maar kent wel een hoge prijsklasse wanneer je wilt uitgaan in Londen.

Er zijn nog een aantal leuke discotheken in Londen die zeker een bezoekje waard zijn. Pacha Londen is een van de bekendste clubs ter wereld, Corsica Studios is al 2 maal uitgeroepen tot de beste club van Londen en Plastic People staat bekend om de ondergrondse feesten.

De beste adresjes om uit te gaan in Londen

The Rum Kitchen

The Rum Kitchen

Ga je naar The Rum Kitchen, dan lijkt het even alsof je in een houten cabine op het strand in de Caraïben zit. Je kan er genieten van heerlijke cocktails en verrukkelijke maaltijden, dit alles vergezeld door opzwepende beats. De naam verklapt het eigenlijk al maar in de kelders van The Rum Kitchen ligt er een grote schat… wel 100 varianten rum!

The Rum Kitchen heeft 2 locaties in Londen: in Notting Hill en in Carnaby Street.

Adres
6-8 All Saints Rd‎
London W11 1HH
Web
http://therumkitchen.com/
Shoreditch House

Shoreditch House

Shoreditch House een geweldige plek voor een avondje uit. Het is gevestigd in een gerenoveerd fabrieksgebouw en telt verschillende bars, een restaurant, kapper, zwembad,… Alles is erg mooi aangekleed en het pand alleen al is de moeite om te bezoeken.

Adres
Ebor Street, Shoreditch
London E1 6AW
Web
http://www.shoreditchhouse.com

The Blue Bar

The Blue Bar

Dit is de bar van het chique hotel ‘The Berkely’ en een echte celebrity hotspot. Zoals de naam al liet vermoeden is de bar nogal blauw, de algemene sfeer is er één van overdaad en luxe. De geserveerde cocktails behoren absoluut tot de betere in Londen.

Adres
The Blue Bar – The Berkeley
Wilton Place
Knightsbridge
London SW1X 7RL
Web
http://www.the-berkeley.co.uk/page.aspx?id=502
Royal Albert Hall

Royal Albert Hall

Wie Royal Albert Hall zegt, zegt The Proms! Royal Albert Hall is de thuisbasis van The Proms, maar ook bekende artiesten zoals The Rolling Stones, The Beatles, Abba,… hebben hier opgetreden in het verleden. Niet enkel muziek liefhebbers kunnen hier terecht voor een avondje vertier. Er worden ook evenementen georganiseerd zoals schaatsen, tennis tot zelfs sumo worstelen!

Adres
Royal Albert Hall
Kensington Gore
Londen
Web
http://www.royalalberthall.com/
Absolut Icebar

Absolut Icebar

In de Londense wijk Mayfair vind je de opvallende Absolut Icebar. Alles in deze bar is gemaakt van ijs, van de bar tot de zitplaatsen en de glazen. De temperatuur binnen bedraagt dan ook het hele jaar door -5 graden. Bij het binnengaan van de bar krijg je een thermische cape en handschoenen om je tegen de koude te beschermen en te kunnen genieten van de unieke sfeer. Chilly but refreshing. Santé!

Adres
31-33 Heddon Street
London W1B 4BN
Web
http://www.icebarlondon.com
Lounge Lover

Lounge Lover

De mensen verantwoordelijk voor het baroque-kitsch restaurant ‘Les Trois Garçons’ hebben nog een excentrieke locatie aan hun portfolio toegevoegd. In een voormalig vleesverpakkend bedrijf achter het restaurant vind je nu de eclictische cocktailbar ‘Lounge Lover’, een ode aan extravagantie en surrealisme. De cocktails worden door de kenners goed gequoteerd!

Adres
Cocktailbar Lounge Lover
1 Whitby Street
London E1 6JU
Web
http://www.loungelover.co.uk
Rich Mix

Rich Mix

‘Rich Mix’ is een echte culturele hotspot. Concertzaal, expositieruimte, bar, café, er gebeurt steeds vanalles. Er is ook een cinemazaal die zowel blockbusters als independant movies vertoont en er worden ook stand-up comedians en performance artists geprogrammeerd. Als cultuurfreak in de breedste zin van het woord moet je hier dus eens geweest zijn.

Adres
Rich Mix
35-47 Bethnal Green Road
London E1 6LA
Web
http://www.richmix.org.uk/
The Dolphin Pub

The Dolphin Pub

Laat je niet misleiden door de ietwat ouderwetse, zelfs ’tacky’ uitstraling van het pand en interieur. Hier moet je zijn voor een gewone goeie nacht uit. De muziek gaat van housy tunes tot disco en karaoke tunes. Het klinkt misschien allemaal wat afschrikwekkend, maar ga erheen en je bent gelanceerd voor een absolute, ietwat trashy, partynacht.

Adres
165 Mare Street
London E8 3RH
Web
http://www.thedolphin-pub.com

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be