De Negen Straatjes

De Negen Straatjes

De Negen Straatjes is een verzamelnaam voor de negen kleinere straatjes tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat. Hier vind je vooral onafhankelijke hippe winkels waaronder ook veel vintageshops.

Adres
Ondernemersvereniging “De 9 Straatjes”
Postbus 11558
1001 GN Amsterdam
Web
http://www.nlstreets.nl/NL/winkelen/amsterdam/de-9-straatjes–17/
Kalverstraat

Kalverstraat

De Kalverstraat is de grootste winkelstraat van Nederland. Langs de 1km tussen de Dam en het Muntplein vind je ongeveer 150 zaken, waaronder de meeste bekende ketens als H&M, Zara, Footlocker, ea.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De naam komt van de kalvermarkt die hier tot in de 17de eeuw werd gehouden.

Adres
Kalverstraat
1012 PC Amsterdam
Web
http://www.kalverstraat.nl
P.C. Hooftstraat

P.C. Hooftstraat

De meest prestigieuze winkelstraat van Amsterdam is zonder twijfel de P.C. Hooftstraat, in de buurt van het Rijksmuseum. De straat is vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Pieter Corneliszoon Hooft.

Je vindt er vooral de dure en exclusieve merken terug. Een greep uit het aanbod: Cartier, Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Tiffany&Co.

Adres
P.C. Hooftstraat
1071 BP Amsterdam
Web
https://www.pchooftstraat.nl
Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt telt maar liefst 268 kramen en mag zich met trots de grootste dagmarkt van Europa heten. Hier kun je terecht voor verse groenten, fruit en vis, kledij en zelfs fototoestellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig op de Albert Cuypmarkt.

Adres
Albert Cuypstraat 67
1072 CN Amsterdam
Web
http://www.albertcuypmarkt.com/
Papabubble

Papabubble

Een uniek concept met Barcelonese roots dat je ondertussen in vele wereldsteden terugvindt. Bij Papabubble maken ze wellicht de mooiste snoepjes van de wereld. Het hele artisanale productieproces is in de winkel te volgen en de snoepjes worden naar eigen zeggen iedere dag heruitgevonden.

Adres
Papabubble Amsterdam
Haarlemmerdijk 70
1013 JE Amsterdam
Web
http://www.papabubble.com
United Nude

United Nude

United Nude is een must voor zowel de shoe-addicts, de fashionista’s als de designliefhebbers. Dit schoenenmerk werd namelijk opgericht door architect Rem D. Koolhaas en staat bekend voor zijn samenwerking met designers en architecten waardoor je echte pareltjes van schoenen te zien krijgt.

Adres
United Nude
Spuistraat 125A
1012 SM Amsterdam
Web
http://www.unitednude.com
Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk

Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk

Voor de ruimste keuze aan restaurants, boetiekjes en gezellige bars ben je in de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk aan het juiste adres. Uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland in 2011 is deze hippe winkelstraat een absolute must voor de shopaholics onder ons. Van gespecialiseerde winkels tot de oudste bioscoop The Movies in Amsterdam, van boetiekjes tot zelfs een organische markt op woensdag. En ook op culinair vlak word je hier in de bloemetjes gezet. Beleef het zonnige Andalusië in de oeroude Nederlandse stad Amsterdam in de Spaanse delicatessenwinkel Hollandaluz. Een échte aanrader!

Adres
Haarlemmerstraat
Amsterdam
Web
https://www.haarlemmerbuurt-amsterdam.nl
Drijvende Bloemenmarkt

Drijvende Bloemenmarkt

Het Singel is één van de oudste grachten van Amsterdam en herbergt bovendien de typische Drijvende Bloemenmarkt. Op de zogenaamde ‘markt-boten’ worden niet enkel bloemen en planten verkocht, maar ook aanverwante producten. Kortom, ben je op zoek naar typische Hollandse souvenirs? Dan mag de Amsterdamse Drijvende Bloemenmarkt niet aan je to-do lijst ontbreken!

Adres
Singel 610-616
Amsterdam
Tea Bar

Tea Bar

Tea Bar draait helemaal rond, je raadt het waarschijnlijk al, thee. Meer dan 100 verschillende soorten losse thee en tisanes zijn er te verkrijgen waardoor er voor iedere smaak wel wat wils is. Ook verschillende aanvullende producten zoals theeporselein, ingrediënten voor gebak, chocolade van Galler, Bellini jam en biologische koeken van Island Bakery kun je er vinden.

Adres
Tea Bar
Haarlemmerdijk 71
1013 KC Amsterdam
Web
http://www.teabar.nl

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be