Champs Elysées

Champs Elysées

Veruit de bekendste straat in Parijs is de Champs Elysées. Hier komen ongetwijfeld échte shopping liefhebbers hun stoutste dromen waar. Enkele exclusieve merken zijn o.a. Mercedes Benz, Hugo Boss, Louis Vuitton, … .  Het bekijken waard is de bezienswaardigheid Arc de Triomphe, gevestigd aan het westelijk beginpunt van de Champs Elysées.

Adres
Champs Elysées
75008 Paris
Web
http://www.champselysees-paris.com
Le Marais

Le Marais

Le Marais biedt zeer veel diversiteit. In deze levendige wijk vind je talrijke winkeltjes en trendy restaurants. De jaarlijkse gay pride parade ‘Marché des Fiertés’ eindigt hier. Rust uit na een middagje shoppen in het wondermooie park Place des Vosges of breng een bezoekje aan het Musée Picasso.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Le Marais
75004 Paris
Saint-Sulpice

Saint-Sulpice

De kerk Saint-Sulpice is bij iedereen wel gekend, door de Da Vinci Code, maar wist je ook dat je er eindeloos kan shoppen? Het pleintje voor de kerk en de omringende straten is een leuke beurt om nog wat souvenirs te kopen of een hapje te eten. Deze pittoreske buurt is dé ideale afsluiter van jouw weekendje Rijsel.

Adres
Place Saint-Sulpice, 75006 Parijs, Frankrijk
Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

De bekendste en meest prestigieuze vestiging van de Franse warenhuisketen Galeries Lafayette vind je ongetwijfeld in Parijs. De winkel startte klein maar heeft ondertussen meer dan zestig winkels waaronder enkele vestigingen in het buitenland. De Parijse vestiging bevindt zich in een unieke pand, met een monumentale glas-loden koepel als pronkstuk. De grote glazen koepel biedt een uniek uitzicht over de Parijse binnenstad. Het warenhuis telt tien verdiepingen en biedt meer dan 75 000 merken aan. Bovendien kun je er ook terecht om gezellig iets te drinken of te eten.

Adres
Galeries Lafayette
40, boulevard Haussmann
Paris
Web
http://www.galerieslafayette.com
Rue Mouffetard

Rue Mouffetard

De markt op Rue Mouffetard of La Mouffe is zonder twijfel één van de leukste markten in Parijs om op rond te lopen. Hier komen ook nog veel Parisiens hun inkopen doen, vooral etenswaren zoals vlees, vis en groenten. Zeker de moeite waard om eens de sfeer op te snuiven!

Adres
La Mouffe
22, rue Mouffetard
75005 Paris

Tati

Tati

Op zoek naar koopjes? Dan ben je bij Tati aan het juiste adres! Deze winkelketen heeft maar liefst 7 filialen in Parijs. Het filiaal op boulevard Rochechouart was de eerste en meteen de grootste. Waar wacht je nog op? Shop ‘til you drop is hier de leuze!

Adres
4 Boulevard Rochechouart
75018 Parijs
Frankrijk
Web
http://www.tati.fr
La rue de Buci

La rue de Buci

Deze straat, in de wijk St. Germain des Prés, is bezaaid met kraampjes, eetgelegenheden, winkels,… In deze levendige buurt voelt iedereen zich thuis! Sta zeker even stil bij enkele historische panden tijdens je trip door de gezellige drukte.

Adres
Rue de Buci
75006 Parijs
Frankrijk
Au Printemps

Au Printemps

Trendsettend warenhuis sinds 1865 gevestigd in een prachtig gebouw langs Boulevard Haussman. De naam verwijst naar de lente, dynamisme, vernieuwing.

Je vindt er stijlvolle heren- en dameskledij, luxe beautyproducten, juwelen en horloges van de beste merken. Binnen het gebouw liggen ook een aantal leuke restaurants en bars zoals ‘The Brasserie Printemps’ onder de fantastische koepel van het gebouw.

Adres
Au Printemps – Haussmann
64, bd Haussmann
75009 Paris
Web
http://www.printemps.com
Pierre Hermé

Pierre Hermé

Zoals het op de site van Pierre Hermé zelf vermeld staat: “De lekkerbekken van deze wereld vind je in 72, rue Bonaparte”. In het hartje van Saint-Germain des Prés ligt één van de boetieks van de befaamde chocolatier en patissier.

Aanbevelenswaardig zijn de bonbons ‘Death by Chocolate’ waar je soms wel eens moet voor aanschuiven.

Adres
Pierre Hermé
72, rue Bonaparte
75006 Paris
Web
http://www.pierreherme.com
Marche aux Puces

Marche aux Puces

De grootste én beroemdste vlooienmarkt in Parijs is zonder twijfel de Marché aux Puces in Saint Ouen, gelegen in de Porte de Clignancourt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op deze markt aanwezig, van oude boeken tot postzegels. Marché de la Porte de Vanves, recht tegenover de Porte de Clignancourt, is zeker ook het bezoeken waard!

Adres
140 Rue des Rosiers Saint-Ouen
75008 Paris
Rue de Rennes

Rue de Rennes

Vermijd het massatoerisme in Rue de Rennes. Kledijwinkels zoals Zara, H&M en l’Occitane zijn hier gevestigd. Rue de Rennes wordt gekenmerkt door de Tour Montparnasse, verdwalen is hier dus onmogelijk! Onder de Tour Montparnasse is een klein winkelcentrum gevestigd met een filiaal van Galleries Lafayette.

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvol paar schoenen tegen een betaalbare prijs? Dan ben je bij de schoenwinkel van de bekende designer André Perugia aan het juiste adres. Naar wat je ook op zoek bent, trendy schoenen, comfortabele sandalen alsook limited editions van talrijke bekende designers, je vindt het er allemaal!

Tip: voor de beste koopjes moet je in de outlet store van André zijn, gelegen op 31 Avenue des Gobelins.

Adres
Rue de Rennes
75008 Paris
A la mère de famille

A la mère de famille

Chocoladeliefhebbers, breng zeker een bezoekje aan de oudste chocolatier in Parijs! A la Mère de Famille bestaat reeds sinds 1761! Hier vind je werkelijk allerlei zoetigheden. Van verfrissende ijsjes tot heerlijke cake en ambachtelijke chocolade. Bovendien is de winkel verdeeld in de zogenaamde ‘incontournables’ en ‘nouveautés’ wat het kiezen toch een beetje vergemakkelijkt!

Adres
35 Rue du Faubourg Montmartre
Paris
Web
http://www.lameredefamille.com

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be