Tágide

Tágide

Tágide is een restaurant met vele troeven. Je kan er jouw smaakpapillen verwennen met lekkere Portugese gerechten. Puur genot in een 18e eeuws gebouw met bovendien een fenomenaal uitzicht over het mooie historische gedeelte van Lissabon. Bovendien kan je er ook terecht voor Porto-tastings, kookworkshops,…

Adres
Largo da Academia Nacional de Belas Artes 18-20
1200-005 Lisboa
Web
http://www.restaurantetagide.com
PSI

PSI

In Lissabon vind je ook een heleboel goede vegetarische restaurants. PSI is waarschijnlijk dat met de mooiste ligging, verborgen in het groen van een weelderig park. De gerechten zijn dus volledig vegetarisch met een Oosterse (vaak Indische) inslag. Bij mooi weer is het gezien de omgeving absoluut aan te raden om een tafeltje onder de bomen te proberen vastkrijgen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Restaurante vegetariano PSI
Alameda Santo António dos Capuchos
1150 Lisbon
Web
http://www.restaurante-psi.com/

Petiscaria Ideal

Petiscaria Ideal

‘Petiscaria Ideal’ serveert ‘petiscos’, de Portugese variant op de overbekende tapas van buurland Spanje. De locatie heeft een heel huiselijke sfeer dankzij het pretentieloze maar leuke interieur. De keuken is uiteraard zeer authentiek en serveert ‘petiscos’ van vlees, vis, schaaldieren en vegetarische varianten.

Adres
Petiscaria Ideal‎
Rua da Esperança 110
1200-659 Lisbon
Café do Rio

Café do Rio

Een hamburgertent? Ja inderdaad, maar je mag hier dan ook wel spreken van gastronomische hamburgers die met hun verwanten van de fastfoodketens weinig te zien hebben. Alles wordt vers gemaakt, met verrassende smaakcombinaties en steeds begeleidt door een uitgebreide salade. Ook vegetarische burgers en varianten met vis staan op het menu.

Adres
Café do Rio
Rua da Alfandega 114
1100 Lisbon
Web
http://www.cafedorio.pt/
O David

O David

Voor een fabelachtig interieur hoef je hier niet te gaan, kitsch is het woord wat het het best beschrijft. Maar zoals in vele authentieke restaurants geeft dit vaak een indicatie dat het hier om de keuken te doen is. ‘O David’ is dan ook een echt authentiek Portugees visrestaurant, waar het eten om duimen en vingers van af te likken is. Hou er wel rekening mee dat men hier amper Engels spreekt, een mondje Portugees kan dus helpen.

Adres
Restaurante O David
Rua Prior do Crato 132
1350 Lisbon
Principe do Calhariz

Principe do Calhariz

Dit is een zeer geliefd restaurant bij zowel lokale bewoners als toeristen. Kwalitatief, niet duur en een bijzonder goede sfeer. Dit heeft dan ook wel als nadeel dat het er steeds zeer druk en zelfs ietwat luidruchtig is, niet de juiste plaats als je een rustige avond zoekt dus. Maar als je houdt van deze toch wel gezellige drukte dan moet je hier zeker eens langs. De keuken is typisch Portugees, met gegrilde vis als een absolute aanrader.

Opgelet, op zaterdag is dit restaurant steeds de hele dag gesloten.

Adres
Restaurante Principe do Calhariz
Calçada do Combro 28
1200 Lisbon
Web
http://principedocalhariz.com/en
A Margem

A Margem

Op de oevers van de rivier de Taag ligt bar/restaurant ‘A Margem’, een perfecte plaats om van het uitzicht over het water te genieten. Terwijl je dit doet kun je genieten van de no-nonsense keuken: een uitgebreide sandwich, carpaccio of een verfrissende salade. Of gewoon van een uitstekende koffie of thee, of een versgeperst vruchtensap.

Het interieur is erop gericht om zo weinig mogelijk af te leiden van de natuurpracht. Het is eigenlijk een glazen box met een wit-op-wit interieur.

Adres
A Margem
Doca do Bom Sucesso
1400-038 Lisbon
Web
http://www.amargem.com/

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be