Oh dierbaar België, o heilig land der vaad’ren …  Geef toe, er is niets zo mooi als het waarderen van ons eigen Belgenlandje. België heeft een oppervlakte van 30.528 km². Nietig ten opzichte van alle andere grote landen in de wereld, maar toch heeft ons land veel in petto! Prachtige natuur, historische bezienswaardigheden, een kustlijn, …

Ons land bestaat uit 10 provincies, waaronder vijf provincies die behoren tot Vlaanderen en vijf tot Wallonië. Stuk voor stuk hebben ze alles in huis voor een perfecte vakantie.   

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vlaanderen vakantieland

Vlaanderen heeft veel mooie plekjes die nog wachten op jou om ontdekt te worden. Brugge geeft je het gevoel dat je in Venetië vertoeft, Gent neemt je mee naar de Middeleeuwen en Antwerpen leert je alles over de schitterende diamanten cultuur.  Uitwaaien kan dan weer aan de Noordzeekust. 

Brugge

In het historische Brugge hangt een romantische sfeer. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Je kan via een boottocht de West-Vlaamse stad ontdekken. Het kanaal, ook wel de Brugse Reien genoemd, stroomt doorheen het hele centrum en verbindt alle belangrijkste bezienswaardigheden met elkaar. De stad heeft tal van musea, waaronder het Chocolade- en Frietmuseum, waar onze Belgische lekkernijen worden tentoongesteld. 

Gent

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. De stad heeft een middeleeuws karakter. Zo waan je je in het Gravensteen een echte ridder. Verder in het centrum ontdek je verschillende kerken waaronder de Sint-Baafskathedraal waar je het Vlaamse, artistieke hoogtepunt ‘Het Lam Gods’ kan bewonderen. Het is een meesterwerk geschilderd door de gebroeders Van Eyck in de 15de eeuw.   

Antwerpen

In het noordoosten van Vlaanderen bevindt zich de stad Antwerpen, bekend om zijn diamanten. Daarnaast zijn er enkele prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen. Het historische station Antwerpen-Centraal bijvoorbeeld. Neem even de tijd om dit prachtige gebouw in je op te nemen en geniet van de gotische architectuur.

Antwerpen is ook de plaats bij uitstek om te shoppen. Naast de bekende Meir zijn er tal van eindeloze winkelmogelijkheden in deze stad. Liever wat kunst en cultuur opsnuiven? Ook dat kan in de vele musea die de stad heeft.

Belgische Noordzeekust

Naast ‘citytrippen’ ben je in België ook aan het goede adres voor een strandvakantie aan de Noordzeekust. De verschillende steden aan de kust bieden voor elk wat wils.

Oostende is één van de populairste bestemmingen onder de vakantiegangers omdat het een breed publiek aanspreekt. Er heerst een bruisende atmosfeer en je vindt er ter tal van Engelse tearooms en clubs. Je kan er ook de geschiedenis verkennen in musea. Natuurlijk kan je ook lekker genieten van een dagje zonnen op het strand.

Waalse troeven

Wallonië, het zuidelijke gedeelte van België, is uiterst geschikt voor actieve vakantiegangers. Zo vind je er de bosrijke Ardennen met tal van wandel- en fietspaden. Je kan er ook bergen beklimmen, kanovaren, vissen, grotten bezoeken of watervallen aanschouwen.

Spa

Spa, met zijn wereldbekende bruisende minerale bron, is een charmant stadje gelegen in het hart van de provincie Luik. Hier word je ondergedompeld in architecturale stukken uit de belle époque. Vele mensen komen er tevens ontspannen in de ontspannende Thermes-baden die uitkijken over de straten van de stad.

Durbuy

Durbuy is de ‘kleinste stad ter wereld’ en bevindt zich in het midden van de Ardennen. Wie deze plek bezoekt wordt betoverd door kronkelde straatjes, landelijke huisjes, ambachtelijke boetieks en de vele gezellige horecagelegenheden.

Genieten in het hart van ons land: Brussel

Last but not least: onze multiculturele en charmante hoofdstad Brussel. Brussel is het kloppend hart van België, maar ook van de Europese Unie. Hier moet je verplicht een bezoekje brengen aan de prachtige Grote Markt, Manneken Pis, ons monument het Atomium, Het Koninklijk Paleis en zo veel meer… Vergeet tussendoor niet te genieten van een heerlijke Luikse wafel, een stevig pak friet of een frisse pint! Proef ook zeker de Belgische chocolade! Smullen maar.

Waar wacht je nog op? België heeft zoveel pracht en praal om te bewonderen. Ga erop uit en herontdek je eigen land.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be