New York is het absolute paradijs voor wie graag gaat shoppen. Hier vind je alle grote merken, hipsterboetiekjes, vintage stores én echte thrift shops. Als je op citytrip gaat, laat je dus maar beter wat ruimte in je koffer voor al die extra kleding die je weer mee naar huis neemt.

Fifth Avenue

Als designerkleding je ding is, dan begin je je shoppingtrip het best op Fifth Avenue. Hier zitten alle grote modehuizen zoals Prada, Versace, Gucci, Dior en Louis Vuitton. Daarnaast bevinden ook de twee grootste luxewarenhuizen ‘Bergdorf Goodman’ en ‘Saks’ zich in deze straat. Je kijkt er sowieso je ogen uit en voor je het weet, ben je een paar uur verder.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

SoHo

South of Houston, of SoHo, is de buurt tussen Houston Street, Canal Street, Sixth Avenue en Lafayette Street. Het is een gezellige wijk met heel veel verschillende winkels, van grote warenhuizen zoals het bekende Bloomingdale’s tot kleine boetiekjes. Hier in Spring Street bevindt zich ook de Apple Store waar de meeste toeristen een kijkje komen nemen. Als het allemaal wat te druk voor je is, trek dan naar Greene Street waar over het algemeen een pak minder volk is.

Times Square

Voor velen staat Times Square synoniem voor drukte en lichtjes, maar er zijn ook verschillende winkels gevestigd. Zo zijn grote kledingmerken als Forever 21, American Eagle Outfitters, Levi’s, Express en Superdry hier te vinden. Daarnaast mag je ook zeker Hershey’s Chocolate World en Crumbs Bake Shop niet overslaan, het is de hemel voor zoetebekken. En ook de enige echte Disney Store bezoek je op Times Square. Met maar liefst twee verdiepingen vol Disney ben je hier ook wel een uurtje zoet.

Williamsburg (Brooklyn)

De echte hipsters van New York, die trekken naar Williamsburg voor hun shoppingplezier. Het is hier minder druk en de winkels zijn ook een pak kleinschaliger. De leukste winkeltjes vind je in en rond Bedford Avenue. Het is een artistieke buurt met een heel ontspannen sfeer. Hier worden geregeld rommelmarkten georganiseerd waar je ook als toerist je slag kan slaan. Eten doe je vervolgens bij een van de vele foodtrucks op straat of op zaterdagen bij Smorgasburg. Dat is een open markt waar allerlei verse voedingswaren te verkrijgen zijn.

Chelsea Market

Bestaat jouw shoppingtrip eerder uit het kopen en proeven van allerlei lekkernijen? Dan is Chelsea Market jouw place to be. Het is een gezellige overdekte markt, gelegen in het Meatpacking District. Tussen de vele shops en foodstands zit zeker iets naar jouw smaak. Neem je lunch mee naar de High Line vlakbij en ga rustig picknicken in het mooie wandelpark, hoog boven 10th Avenue.

Upper East Side

Is je budget nog lang niet op na je doortocht door Fifth Avenue of alle andere adresjes, dan kan je topstuks gaan scoren in de Upper East Side. Rond Madison Avenue ben je in de meest chique buurt van New York, met etalages van Oscar de la Renta, Lanvin of Christian Louboutin, maar ook Victoria’s Secret en Sephora. Mag het wat minder kosten, bezoek dan zeker de thrift shops in de buurt van 2nd en 3th Avenue. Hier scoor je met wat geluk vintage of designerstukken voor een spotprijsje.

Voilà, grijp die lege koffer en boek meteen je reis naar New York!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be