De eindejaarsperiode komt eraan. Tijd voor kerstshopping dus! En waarom geen kerstmarkt dichtbij huis meepikken? Nog beter, combineer je kerstuitstapje met een citytrip.

Gezelligheid, sfeer en warmte heersen alom op een kerstmarkt en dit dankzij de vele kerststalletjes, eetkraampjes en hartverwarmende glühwein- of jenevertentjes. De ideale opwarmer tijdens je winterse citytrip.

De redactie van citytrip.be schotelt jou graag 3 citytripbestemmingen voor met fonkelende kerstmarkten die heel dichtbij huis liggen. Een perfecte match dus!

Leuven

De Leuvense Kerstmarkt is niet alleen de oudste van het land, maar is volgens velen ook de mooiste van België. Plezier gegarandeerd, dankzij de kermisattracties, de kleurrijke geschenkjes die je er kunt kopen en de lekkernijen die je er kunt proeven. Wil je calorieën afwerken, boek dan een begeleide wandeling. Je stappenteller is het perfecte excuus om nadien nog een hartelijk gerecht achterover te slaan in een van de vele eetkraampjes!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Brugge

De idyllische Werelderfgoedstad Brugge is hét perfecte decor voor een kerstmarkt. Tijdens een avondwandeling in de prachtig verlichte straten met historische gebouwen kan je genieten van de schoonheid van de stad. Verwarm je daarna aan een glühwein op de knusse kerstmarkt en laat de kinderen los op de ijspiste. Tip: aan het station van Brugge is er elk jaar een groots sneeuw- en ijssculpturenfestival.

Rijsel

In het gezellige hart van Rijsel zijn staan er in de kerstperiode tal van chalets op je te wachten. Je kan er verschillende geschenkjes kopen en proeven van internationale gerechten. Wil je een mooi uitzicht over de verlichte stad, sla een ritje op het grote rad dan zeker niet over.

Ontdek snel de beste hoteldeals van het moment in LeuvenBrugge en Rijsel!

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!