Er zijn zoveel mooie steden ter wereld. Alleen al voor een citytrip is er zoveel keuze. Wat moet je nu kiezen? In ieder geval mag je Napels in Italië niet overslaan. Als we je nog moeten overhalen, hebben we vijf goede redenen voor je om naar Napels te gaan.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

‘Altijd’ lekker weer

De lage landen hebben vaak met slecht weer te maken. Hoe anders is dat in Napels? In deze stad is het zelfs in de winter nog 15 graden. De meeste mensen bezoeken de stad in de zomer. Het is er dan niet te warm, maar gewoon aangenaam. Door de ligging van de stad regent het er ook niet vaak. Kortom: een ideale plek als je het vieze Belgische weer eens een keer wilt ontvluchten.

Hier vind je de allerlekkerste pizza

Pizza en Napels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Napels is zelfs de geboortestad van de pizza en er worden zelfs pizzafestivals gehouden. Logisch dat je hier dan ook de allerlekkerste pizza vindt. Wij horen goede verhalen over het eten bij Pizzeria Da Michele. Dit zijn de echte klassieke pizza’s zoals je ze thuis niet kunt vinden. Na het eten van een echte klassieke Italiaanse pizza ben je verwend en wil je nooit meer iets anders.

Napels is in de buurt

Naples Italy

Napels ligt niet ver van België. Met drie uurtjes vliegen ben je in de stad van de smalle straatjes, verliefde koppels en snelle scooters. Daarmee is de stad ideaal voor een korte vakantie of een citytrip. Je bent er eventjes tussenuit en kunt het zo in een lang weekend plannen.

Over vulkanen raak je nooit uitgepraat

Vulkanen kunnen we ons bijna niet voorstellen. Daarom moet je in Italië ze echt eens met eigen ogen bekijken. Napels is de uitvalsbasis voor toeristen die de Vesuvius en Pompeii willen bezoeken. Hoewel je hier zeker geen kolkende lavastromen vindt (en dat is maar goed ook), is het zeker een aanrader om beide vulkanen eens te bekijken.

Je kunt de Vesuvius bijvoorbeeld beklimmen. Het lijkt daar net een maanlandschap. Hopelijk is het helder, want dan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Als je Pompeii wilt bekijken, is het een goed idee om een kaartje met versnelde toegang te kopen, Op die manier hoef je minder lang te wachten en heb je meer tijd voor het bekijken van de stad die werd verwoest door een vulkaan.

Het helderblauwe water is fantastisch

In Napels vind je nog helderblauw water. Bezoek de prachtige kust van Amalfi of maak een tripje naar Capri. Capri is de plek waar je zomaar een Italiaanse celebrity tegen het lijf kunt lopen. Je kunt genieten van het uitzicht op het helderblauwe water, zwemmen in de zee of de grotten bekijken.

Omdat het water zo helder is, kun je in een blauwe zee snorkelen. Wel waarschuwen we je voor de stranden: er zijn niet zoveel mooie stranden. Dat komt doordat de kust best bergachtig is.

Op citytrip naar Napels?

Voor citytrippers is Napels, op zo’n twee uren vliegen vanuit Brussel, een zeer geschikte culture en historische bestemming. Goedkope vliegtickets vind je bij Cheaptickets.be en Vliegwinkel.be

Gemakkelijk een hotel en vlucht in één keer boeken kan het beste bij Bebsy.be. Vergelijk eens met en vindt soms betere aanbiedingen bij Prijsvrij.be.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be