Daar is de zomer, daar is de zon en daar zijn ook de muziekfestivals opnieuw! Groot, klein van Reggae tot Havy Metal, festivals vind je in alle soorten en vormen. Hieronder vind je vijf iconische festivals in Europa die absoluut de moeite waard zijn om eens te bezoeken!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

1. Sziget festival, Hongarije

Sziget festival is misschien wel een van de meest legendarische festivals op deze planeet. Sziget is het Hongaarse woord voor ‘eiland’ en dat is ook precies waar het festival zich elk jaar afspeelt. In hartje van de Hongaarse hoofdstad Boedapest bevind zich het eiland Obuda dat dus jaarlijks dient als het decor voor een festival met meer dan 400 000 bezoekers. Op het festival zelf is de muziek zeer uiteenlopend afgelopen zomer kon je er onder andere het hip-hop fenomeen Kendrick Lamar bezichtigen maar ook groepen zoals Gorillaz, Mumford & Sons en Parov Stelar stonden er op het podium. Een leuk detail, op het festival is er geen afgebakende campingzone je kan dus je tentje gelijk waar je wilt opzetten dus indien je dat wilt kan je zelfs letterlijk kamperen aan de mainstage. Of je tentje dan nog heel is na 7 dagen is wel een andere vraag.

2. Tomorrowland, België

Ons belgenland staat bekend om zijn vele en uitstekende festivals. Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Graspop,…. allemaal stuk voor stuk pareltjes van festivals. Maar als er ééntje helemaal tot de verbeelding spreekt dan is het wel Tomorrowland! Het wereldbefaamde festival in Boom dat jaarlijks 2 weekends lang het middelpunt is van de internationale dancescene dompelt je helemaal onder in een sprookjeswereld met spectaculaire podiums en prachtige decors. Een must do met andere woorden voor elke festival en EDM liefhebber!

3. Glastonbury, UK

Het Glastonbury festival ofwel voluit Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts is een van de meest iconische festivals ter wereld. Het 3 dagen durende festival gaat door in het Engelse dorpje Pilton en is het grootste festival van het Verenigd Koninkrijk, zeker in oppervlakte want het festivalterrein is maar liefst 3,6 km² groot. Niet enkel de oppervlakte van het terrein is spectaculair, ook de line-up is dat. Jaarlijks staan de aller grootsten der aarde op de affiche denk maar aan U2, Kanye West, Ed Sheeran, Oasis, Coldplay, Beyoncé,….

4. Wacken Open Air, Duitsland

Mag het er voor jou net iets ruiger aan toe gaan? In het dorpje Wacken in het noorden van Duitsland vind jaarlijks het grootste metal festival ter wereld plaats. Het festival is het Mekka voor elke liefhebber van het zwaardere gitaarwerk. Over de drie dagen heen staan er meer dan 170 bands geprogrammeerd uit de meest uiteenlopende subgenres van de Havy Metal en Hardrock. Wil je zelf eens naar het festival gaan? Dan ga je best op de eerste rij staan om tickets te kopen want sinds 2007 is het festival elk jaar volledig uitverkocht.

5. Balaton Sound, Hongarije

Op zoek naar de ideale combinatie tussen op vakantie gaan en een festival bezoeken? Dan is Balaton Sound echt the place to be! Het festival dat georganiseerd word door de dezelfde organisatoren als van Sziget festival zag in 2007 voor het eerst het levenslicht en bevind zich letterlijk aan het gelijknamige Hongaarse meer Balaton. Overdag kan je heerlijk zonnen en chillen aan het meer, ’s avonds barst het feest dan weer volledig los op het festivalterrein en kan je dansen tot de zon terug opkomt. Het festival is ook zeer populair bij Belgen en Nederlanders want jaarlijks strijken er toch zo’n 10 000 feestvierders uit de lage landen neer.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be