Ben je een actieve vakantieganger en gek op de natuur? Dan mag een trip naar Les Caps echt niet ontbreken. Prachtige ongerepte natuur en geweldige uitzichten laten je even de sores van alledag vergeten. Geniet van een prachtig uitzicht op Cap Blanc-Nez, breng een bezoek aan het kleine dorpje Escalles of wandel bij laag water over het strand.

Uitzicht op de Engelse kust

Wandelaars zullen hun ogen uitkijken. Een ruige en brede kust met imposante witte kliffen is natuurlijk een prachtige omgeving om al wandelend te ontdekken. De kust is omringd door weelderige duinen en wijkt ongeveer 25 centimeter per eeuw achteruit. Hier is de afstand naar Engeland het kleinst; namelijk slechts 33 kilometer. Als het mooi weer is krijg je een adembenemend vergezicht over het Kanaal en zie je dus zelfs de Engelse kust.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Toeristische trekpleister

Cap Blanc Nez Frankrijk

Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez tref je in het hart van de Opaalkust aan. Cap Gris-Nez ligt bij de Franse gemeente Audinghen en de top ligt ongeveer 50 meter boven de zeespiegel. Zestien kilometer verderop tref je Cap Blanc-Nez aan. Dit is vlakbij de Franse gemeente Escalles. Hier ligt de top maar liefst 134 meter boven de zeespiegel. Dankzij  hun indrukwekkende krijtrotsen zijn deze twee vooruitstekende kapen een echte toeristische trekpleister. Wie graag wandelt of een frisse duik in het water neemt, is hier helemaal op het juiste adres. Voor mensen die iets minder actief zijn, is het heel erg leuk om fossielen te zoeken. Op deze stek is de kans op succes best groot.

Wandelen en kitesurfen

Kitesurfer

Sportievelingen kunnen dus hun hart ophalen in dit deel van Frankrijk. Tijdens een wandeling van de ene naar de andere Cap ben je wel even zoet. Er is veel variatie onderweg. Je wandelt in de weiden en op het strand, maar ook is het afwisselend klimmen en dalen. Uiteraard is het uitzicht spectaculair. Voor waterratten is er in deze kustregio ook genoeg te doen. Het is mogelijk om er te leren kitesurfen of je probeert een Stand Up Paddle uit. Het water, samen met de prachtige witte zandstranden, doet je geloven dat je in de tropen bent.

Het dorpje Escalles

Voor een overnachting of een heerlijk diner kun je terecht in het kleine dorpje Escalles. Het ligt direct aan de kust en is omringd door prachtige natuur. Het dorp heeft in het centrum drie restaurants en een hotel. Bij binnenkomst in het dorpje kun je linksaf slaan naar de ‘plage’. Daar kun je kiezen om af te dalen tot aan de voet van Cap Blanc-Nez. Maar ook is het mogelijk om via het GR-pad omhoog te klimmen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be