De hoofdstad van Duitsland, Berlijn, is een jaarlijkse trekpleister voor heel veel toeristen. Ze komen van overal ter wereld. Wat de stad net zo speciaal maakt, dat kan je zelf ontdekken tijdens een citytrip. Net als Londen en Parijs is Berlijn een wereldstad waar je opgenomen wordt door de snelheid en de magie van een grote stad. Met zo een 3 miljoen inwoners kan je dus al denken dat er heel wat activiteiten te zien zijn. Berlijn heeft als grootste bekendheid de geschiedenis met de tweede wereldoorlog en de Berlijnse Muur. Als zulke zaken je interesseren, dan kan je daar een gans weekend of langer spenderen.

Maar voor we verder gaan over de bezienswaardigheden in Berlijn, moeten we het even hebben over hoe je er naartoe trekt en waar je best verblijft. Maar ook op welke manier je deze zaken boekt. Een reisorganisatie kan je een arrangement in Berlijn aanbieden, met alles op en aan. Niets verkeerd mee, maar dan zit je wat vast aan hun werkwijze. Mocht je liever alles apart boeken dan kan je kiezen om via het internet een hotel te boeken en een vlucht vast te leggen. De kosten die kan je delen door het aantal mensen waarmee je op reis trekt. Op beide manieren heb je het wat in eigen handen natuurlijk. Je maakt nog steeds zelf de beslissing over hoe en wat je precies wil.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een citytrip naar Berlijn, vlucht en hotel samen boeken is dus vrij eenvoudig. Tal van boeking websites die je lege hotelkamers voorstellen aan de scherpste prijzen. Deze website trekken jaarlijks heel wat nieuwe gebruikers aan, net om hun gebruiksgemak. Je kan kiezen tussen de grootte van de kamer, de faciliteiten in het hotel, de ligging in de stad en natuurlijk de prijs. Alles begint met hoeveel budget je wil uitgeven aan een reis naar Berlijn.

Ook voor de vlucht heb je de gekende vliegmaatschappijen die zeteltjes aanbieden via het internet. Een lage kosten maatschappij is altijd een goede keuze. Je vliegt vrij goedkoop en je geraakt ook op je bestemming. Dagelijks zijn er voldoende verbinding naar de vlieghavens van Berlijn, Luchthaven Berlin-Schönefeld en luchthaven Berlin-Tegel. Beide opties zijn goed, je kan er vlot vervoer regelen om tot aan je hotel te geraken. Een taxi is de makkelijkste optie, dan moet je maar instappen en even wachten. Met het openbaar vervoer heb je te kiezen uit de reistijden.

De bezienswaardigheden in Berlijn zijn eigenlijk een lange lijst. We sommen er hier enkele op:

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor is een poort die al heel wat jaren meegaat. Voor lange tijd onbereikbaar door de Berlijnse muur, maar nu weer volop toegankelijk

Holocaust monument

De vele slachtoffers van de holocaust mogen weleens herdacht worden. Vandaar dat dit monument werd opgezet. De locatie is ook prachtig aangelegd en verleent zich prima voor een mooie wandeling.

Potsdamer Platz / Sony Center

Potzdamer Platz was in de tweede wereldoorlog een belangrijk centrum. Vol met de mooiste gebouwen, hotels en casino’s werd het steeds overstelpt met bezoekers. Nu is het een plek met wolkenkrabbers en nieuwbouw geworden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be