Het klimaat

In Thailand heb je 3 verschillende klimaten. In het zuiden is er een tropisch moessonklimaat. In het noorden vind je dan weer een tropisch savanneklimaat en in sommige delen heerst een tropisch regenwoudklimaat. Over het algemeen is het in Thailand gewoon heel warm en heb je een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot september, maar dan zijn de temperaturen ook het meest draaglijk. 

De hoofdstad Bangkok

Het Koninklijk Paleis is een immens complex met het paleis en nog een groot aantal tempels. Het hele terrein is ommuurd en alles is er werkelijk prachtig. De Wat Phra Kaew is de belangrijkste tempel bij het paleis én eveneens van het hele land. Het hele domein is tot in de puntjes versierd en het voelt alsof je in een andere wereld rondloopt. Zeker een bezoekje waard!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Voor een leuke nacht moet je in Khao San Road zijn. Deze straat is wereldberoemd, en er komen zelfs backpackers van over de hele wereld speciaal naar Bangkok om hier te feesten. Goedkope drank en een goeie sfeer, daar is in Khao San Road een overvloed aan. 

De rest van het land

De perfecte Instagramfoto neem je op de Phi Phi Islands. Deze eilanden staan bekend om hun parelwitte stranden en idyllische natuur. Je kan er genieten van overheerlijk eten of van een gezellige middag op het strand. Op heel wat van de eilanden zijn ook uitkijkpunten te vinden. Daar moet je even voor stappen, maar het uitzicht doet je dat al snel vergeten. Onwaarschijnlijk mooi!

De Damnoen Saduak, of beter bekend als de Floating Market, is ook leuk om te bezoeken. Dit kan vanop een bootje of van in de gebouwen naast de rivier. Veel unieks zal je er niet meteen vinden, maar de sfeer is natuurlijk niet te evenaren. Als je besluit om in een bootje te kruipen, krijg je de full experience. Al vinden wij het van aan de zijkant ook al subliem! 

Zin in wat sport? Klim dan naar de top van de Doi Suthep. In Thailand houden ze van trappen. Hoe meer, hoe liever! Doi Suthep is één van de vele tempels die bovenop een berg liggen. Om er te geraken, moet je eerst zo’n 309 treden naar boven stappen. Een perfecte work-out voor je kuiten dus. Of je kan ook de kabelbaan naar boven nemen, maar dat is minder leuk.

Er is nog veel meer te doen in Thailand, maar we kunnen natuurlijk onmogelijk alles opsommen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be