fbpx

Boedapest – De Koningin van de Donau

Vernieuwd in 2019!

Gratis Stadsgids Boedapest

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Boedapest

Attracties in Boedapest

Introductie

Boedapest, de Koningin van de Donau, is niet alleen het bruisend hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en UNESCO werelderfgoed wisselen elkaar af. Kuier langsheen de oevers van de Donau en neem de authentieke sfeer van Boedapest helemaal in je op. Ben je klaar voor een unieke citytrip?

 

Laat je onderdompelen in de woelige geschiedenis van Boedapest. Pareltjes van bouwwerken zoals onder andere de Staatsopera en de Burcht van Boeda hebben de tand des tijds doorstaan en zijn een bezoekje meer dan waard. Laat je met verstomming slaan door kilo’s bladgoud en verbluffende architectuur en ontdek hoe historisch en modern perfect samensmelten.

 

 

Lees meer

 

Heb je het niet zo voor cultuur? Laat je gastronomisch verwennen en proef de couleur locale op enkele typische markten.  Shopaholics, in Boedapest zal je het geweten hebben! Of je nu op zoek bent naar een koopje in een unieke designshop of een authentiek souvenir… in Boedapest vind je werkelijk alles! Mannen, jullie zijn gewaarschuwd.

 

Twijfel je nog steeds of een citytrip naar Boedapest wel iets voor jou is? Ben jij geen kunstliefhebber, noch Bourgondiër of shopaholic? Geen nood! Boedapest is namelijk ook een écht kuurparadijs. Na een citytrip in Boedapest kom je als herboren terug. Ben jij er helemaal klaar voor? 

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

Blog Posts

Boedapest, Cultuur

4 van de beste musea in Boedapest

Spoorwegmuseum Maak je stoutste kinderdromen waar en bestuur zelf een stoomlocomotief in het Spoorwegmuseum van Boedapest. Tussen honderden locomotieven en wagons zijn er zeker enkelen die je aandacht trekken en waar je een ritje mee mag maken. Test zeker eens de simulator en beleef…

Boedapest, Must see

3x baden in Boedapest

Boedapest is een écht kuurparadijs. In de hele stad vind je maar liefst 123 thermale- en 400 mineraalbaden van verschillende warmwaterbronnen. Kan je niet kiezen? Wij doen het voor jou! Széchenyi: het grootste Hoewel het op een barok paleis lijkt, is Széchenyi het grootste…