Amsterdam

Het Venetië van het Noorden

amsterdam-grachten Citytrip amsterdam

Amsterdam is, net als Parijs, een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis. Dankzij de 17de eeuwse grachten en de vele culturele mogelijkheden is deze stad een toppertje om te bezoeken.

De stad is zowel oerhollands als uiterst cosmopolitisch tegelijkertijd, liefst 178 nationaliteiten vonden er hun thuis. En ondanks het feit dat het de hoofdstad van Nederland is en er 2,3 miljoen mensen wonen in de Metropool Amsterdam, is het echt een stad op mensenmaat.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Amsterdam

Bezienswaardigheden

Een citytrip naar Amsterdam brengt je een mix van historische en moderne architectuur. Bezoek De Dam, het historische hart van de stad of neem een kijkje langs de Walletjes, de beroemde rosse buurt.

Ontdek ze hier
Culinair

Een hip gezond restaurant of gezellige wijnbar, streekgebonden gerechten of liever gerechtjes met een Franse toets? Ontdek hier enkele culinaire tips voor een gezellige en vooral lekkere citytrip naar Amsterdam.

Ontdek ze hier
Shopping

Op zoek naar leuke shopping adresjes in Amsterdam? Breng dan een bezoek aan De negen Straatjes. Hier vind je vooral hippe winkels en vintage shops. Of heb je een voorkeur voor exclusieve merken? Dan kan je zeker in de beroemde en exclusieve P.C. Hooftstraat terecht!

Ontdek ze hier
Uitgaan

Amsterdam is een hippe stad met een bruisend nachtleven.
Op zoek naar een leuke bar of gezellig cafe? Hier vind je alvast wat tips en leuke adresjes!

Ontdek ze hier
Museum

Een bezoek aan Amsterdam betekent een bezoek aan het Van Gogh museum, of het Anne Frank huis. Vergeet ook niet het Rijksmuseum en het Stedelijk museum want deze 2 zijn recentelijk na lange tijd heropend.

Ontdek ze hier
Evenementen

In de hoofdstad van Nederland vinden vele bijzondere evenementen plaats. Zowel muziekliefhebbers als kunstliefhebbers komen hier voldoende aan hun trekken.

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Helaas zijn er op dit ogenblik geen hotelaanbiedingen in Amsterdam. Maar je kan wel je voordeel halen uit de dagaanbiedingen van onze partner Travelbird. Bekijk hieronder de deals van vandaag.

In samenwerking met:

Alveo Suites

Alveo Suites €99.00

Verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten in een centraal gelegen viersterrenhotel, incl. fles wijn op de kamer, late check-out en heen- en terugvlucht Meer info…
Coral Hotel Athens

Coral Hotel Athens €219.00

Combineer stad en strand in Athene en verblijf 3, 4, 5 of 6 nachten in viersterrenhotel, inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel 3K Barcelona

Hotel 3K Barcelona €149.00

Beleef Lissabon en verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten in een rustig gelegen viersterrenhotel, met ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Mercure Lille Centre Vieux

Hotel Mercure Lille Centre Vieux €49.00 i.p.v. €165.00

Laat je verrassen door Lille vanuit een centraal 4*-hotel met ontbijt en een toegangsticket per persoon voor het Belfort Meer info…
Blue Sea Gran Playa

Blue Sea Gran Playa €279.00

Ontsnap het Belgische weer: 5, 7, 10 of 14 nachten aan de oostkust van Mallorca met all inclusive, heen- en terugvlucht en transfers Meer info…
De hoogtepunten van Azië

De hoogtepunten van Azië €1 549.00

Een unieke reis doorheen Azië: 19 nachten langs de hoogtepunten van Thailand, Vietnam en Cambodja, incl. ontbijt, alle vluchten, transfers en 3 excursies Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.