ATHENE

Bakermat van de moderne beschaving

Citytrip Athene Guards Citytrip Athene Plaka

De Griekse hoofdstad is de bakermat van de moderne beschaving en kent een indrukwekkende geschiedenis. 3000 jaar geleden was Athene de hoofdstad van één van de grootste rijken ter wereld. Ga op pad en ontdek de prachtige archeologische parels uit het verleden, leef je helemaal uit in het bruisende nachtleven en kom helemaal tot rust op één van de prachtige goudgele stranden. Want ook dat is Athene... Explore the city!

Athene is bezaaid met historische bezienswaardigheden. Beklim de Akropolis en bewonder onder meer het Parthenon. Dit bouwwerk, gewijd aan de godin Athena, is de bekendste tempel en is reeds 2500 jaar oud. Of ontdek schatten uit een rijk verleden in het Akropolis museum, bezoek blikvangers zoals de oude Agora, de tempel van Zeus, en aanschouw de wissel van de wacht op het Syntegma-plein, vlakbij het parlement. Enkel maar historische bezienswaardigheden zeg je? Neen, ook moderne architectuur en design heeft een plaats in Athene. Denk maar onder meer maar aan het imposante Olympisch stadion.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Athene

Bezienswaardigheden

Wie het over Athene heeft, denkt meteen aan de klassieke cultuur. De Akropolis, de tempel van Zeus en het Agora zijn maar enkele archeologische toppers die je pad kruisen tijdens een bezoek aan de Griekse hoofdstad.

Ontdek ze hier
Culinair

De uitgebreide mediterraanse Griekse keuken laat je genieten van de typische producten uit de streek. Moussaka, tzatziki, gyros of baklava... Laat het je smaken!

Ontdek ze hier
Shopping

Ga rondsnuisteren in de gezellige straatjes van de Plaka-wijk. De grootste winkelstraat, de Ermou, is dan weer the place to be voor echte shoppingliefhebbers. Proef je liever van de echte Griekse cultuur? Bezoek de lokale marktjes met Griekse specerijen.

Ontdek ze hier
Uitgaan

Athene heeft een bruisend nachtleven. Van hippe clubs tot gezellige café’s. Laat de Ouzo rijkelijk vloeien en ga helemaal op in de Mediterraanse sfeer!

Ontdek ze hier
Museum

Athene ademt cultuur en is onlosmakelijk verbonden met de klassieke oudheid. Ontdek archeologische schatten uit een rijk verleden in het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum, één van de mooiste musea ter wereld.

Ontdek ze hier
Evenementen

De Griekse hoofdstad is een stad die bruist van het leven. Geregeld vinden hier dan ook topevenementen plaats, denken we maar aan het Helleense Festival, wereldberoemd door zijn prachtige Griekse dans en zangkunsten. Ideaal om te combineren met jouw citytrip!

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Helaas zijn er op dit ogenblik geen hotelaanbiedingen in Athene. Maar je kan wel je voordeel halen uit de dagaanbiedingen van onze partner Travelbird. Bekijk hieronder de deals van vandaag.

In samenwerking met:

Alveo Suites

Alveo Suites €99.00

Verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten in een centraal gelegen viersterrenhotel, incl. fles wijn op de kamer, late check-out en heen- en terugvlucht Meer info…
Coral Hotel Athens

Coral Hotel Athens €219.00

Combineer stad en strand in Athene en verblijf 3, 4, 5 of 6 nachten in viersterrenhotel, inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel 3K Barcelona

Hotel 3K Barcelona €149.00

Beleef Lissabon en verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten in een rustig gelegen viersterrenhotel, met ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Mercure Lille Centre Vieux

Hotel Mercure Lille Centre Vieux €49.00 i.p.v. €165.00

Laat je verrassen door Lille vanuit een centraal 4*-hotel met ontbijt en een toegangsticket per persoon voor het Belfort Meer info…
Blue Sea Gran Playa

Blue Sea Gran Playa €279.00

Ontsnap het Belgische weer: 5, 7, 10 of 14 nachten aan de oostkust van Mallorca met all inclusive, heen- en terugvlucht en transfers Meer info…
De hoogtepunten van Azië

De hoogtepunten van Azië €1 549.00

Een unieke reis doorheen Azië: 19 nachten langs de hoogtepunten van Thailand, Vietnam en Cambodja, incl. ontbijt, alle vluchten, transfers en 3 excursies Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.