BOEDAPEST

De Koningin van de Donau

Citytrip-Boedapest Citytrip-Boedapest-Kettingbrug

Boedapest, de Koningin van de Donau, is niet alleen het bruisend hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en UNESCO werelderfgoed wisselen elkaar af. Kuier langsheen de oevers van de Donau en neem de authentieke sfeer van Boedapest helemaal in je op. Ben je klaar voor een unieke citytrip?

Laat je onderdompelen in de woelige geschiedenis van Boedapest. Pareltjes van bouwwerken zoals onder andere de Staatsopera en de Burcht van Boeda hebben de tand des tijds doorstaan en zijn een bezoekje meer dan waard. Laat je met verstomming slaan door kilo’s bladgoud en verbluffende architectuur en ontdek hoe historisch en modern perfect samensmelten.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Boedapest

Bezienswaardigheden

Of je je nu wil verdiepen in de rijke geschiedenis, heerlijk wil ontspannen in 1 van de talrijke badhuizen of cultuur wil opsnuiven in de binnenstad... Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Boedapest.

Ontdek ze hier
Culinair

Ben jij klaar voor een culinair avontuur? Van goulash tot zoetige lekkernijen. Boedapest is “the place to be” voor de Bourgondiërs onder ons.

Ontdek ze hier
Shopping

Laat de shopaholic in je helemaal los en shop ‘till you drop in de Váci Utca straat. Blaas vervolgens uit in het Beeldenpark.

Ontdek ze hier
Uitgaan

Feesten tot in de vroege uurtjes of op ontdekkingsreis doorheen oude kroegen en ruin bars? In Boedapest weten ze écht wat feesten is.

Ontdek ze hier
Museum

Doet kunst stiekem jouw hart sneller slaan? Breng dan zeker een bezoekje aan het Ludwig museum. Liever wat interactiever? Dan is het Spoorweg museum een absolute must!

Ontdek ze hier
Evenementen

Boedapest bruist het hele jaar door. Van muziekfestivals tot culinaire en zelfs culturele evenementen. Wat je interesses ook zijn, hier vind je zeker en vast je ding!

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Boedapest te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Medosz Hotel Budapest

Medosz Hotel Budapest €89.00 i.p.v. €98.00

Beleef de prachtige Hongaarse hoofdstad vanuit een centraal gelegen hotel incl. dagelijks ontbijt en heen-en terugvlucht Meer info…
Bo33 Hotel Family & Suites****

Bo33 Hotel Family & Suites**** €129.00

Verblijf in een 4*-hotel incl. champagneontbijt, wellness, fles champagne op de kamer, enkele transfer luchthaven-hotel, heen- en terugvlucht & meer Meer info…
Bo18 Hotel Superior

Bo18 Hotel Superior €119.00

Romantiek aan de Donau inclusief ontbijt met bubbels, toegang tot de sauna's en jacuzzi, heen- en terugvlucht en meer Meer info…
Hotel Belvedere Budapest

Hotel Belvedere Budapest €109.00

2, 3, 4 of 5 nachten in een viersterrenhotel incl. ontbijt, boottocht op de Donau, gratis stadskaart, welkomstdrankje, gebruik van het zwembad en de sauna en heen-en terugvlucht Meer info…
Six Inn Hotel Budapest

Six Inn Hotel Budapest €69.00

Laat je bekoren door de Koningin aan de Donau: 2, 3, 4 of 5 nachten in een centraal hotel, incl. ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.