MADRID

De Madrid al cielo

Cason del Buen Retiro Parque del buen retiro

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje die zo veel te bieden heeft.  Je hebt er de adembenemende architectuur, bedrijvige pleinen, gezellige straten en uiteraard de enorm rijke geschiedenis die je er voelt. De perfecte combinatie dus voor een citytrip. Op elk uur van de dag valt er wat te beleven, dus je bereidt jouw trip best zo goed mogelijk voor om er het maximum uit te halen.

Kunstliefhebbers kunnen in Madrid terecht in enkele wereldberoemde kunstmusea. Elke persoon die iets van kunst afweet heeft wel al gehoord van het Prado of Centro de Arte Reína Sofía. Ook de grote indrukwekkende monumentale bouwwerken in Madrid zijn kunstwerken op zich. Het is daarom echt heerlijk om gewoon wat door de straten van Madrid te kuieren, alles in je op te nemen en de opmerkelijke gebouwen te bewonderen zoals het Koninklijk Paleis of het Palacio de Communicaciones.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Madrid

Bezienswaardigheden

De metropool Madrid moet zeker niet onderdoen voor andere Europese hoofdsteden als het op vlak van bezienswaardigheden aankomt. Je vindt er werkelijk overal prachtige monumenten en pleinen. Om nog maar te zwijgen over het beroemde stadion en het adembenemende El Retiro park.

Ontdek ze hier
Culinair

In Madrid worden jouw smaakpapillen echt niet verwaarloosd. Al zittend of staand, je kan er proeven van tapas, paëlla, wijnen en andere plaatselijke gerechten. Maar even gezond doen kan natuurlijk ook in Restaurante vegetariano Viva La Vida.

Ontdek ze hier
Shopping

Shopaholics, ten aanval! De grote winkelketens vind je in Calle Gran Vía, de bekendste winkelstraat van Madrid. Maar voorzie ook wat tijd om de unieke shopadresjes te bezoeken. Fietsen, rommel, design, kleurrijke kleren, luxueuze kleren, werkelijk alles kan je vinden in Madrid.

Ontdek ze hier
Uitgaan

Olé olé! ‘s nachts komt Madrid helemaal tot leven, trek de stad in om er de sfeer op te snuiven en samen met de Madrilenen te genieten van het nachtleven. Feest gegarandeerd!

Ontdek ze hier
Museum

Madrid en cultuur, deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Musea met een industrieel, romantisch, koninklijk of modieus tintje? Je vindt dit alles en zo veel meer in deze stad.

Ontdek ze hier
Evenementen

In een bruisende stad als Madrid zijn er natuurlijk tal van evenementen. Plan zeker al de witte nacht, Batalla Naval en de start van het stierengevechten seizoen in jouw agenda. Of voor de sportievelingen onder jullie is er ook de 10 kilometer lange marathon.

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Madrid te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

JC Rooms Santo Domingo Madrid

JC Rooms Santo Domingo Madrid €109.00 i.p.v. €124.00

De Spaanse stad die je gezien moét hebben? Madrid! Verblijf incl. dagelijks ontbijt, begeleide stadstour en heen- en terugvlucht Meer info…
Leonardo Hotel Madrid City Center

Leonardo Hotel Madrid City Center €129.00

Ontdek de smaak van Madrid zowel letterlijk als figuurlijk tijdens 2, 3, 4 of 5 nachten, inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Príncipe Pío

Hotel Príncipe Pío €129.00

Verblijf in een elegant hotel met zicht op het Koninklijk Paleis, inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
JC Rooms Chueca

JC Rooms Chueca €119.00

Verken de Spaanse hoofdstad vanuit een centraal hotel met dagelijks ontbijt, ticket voor het Pradomuseum p.p., gegidste stadstour van 2 uur en meer! Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.