Praag

Stad van de honderd torens

citytrip-praag-moldau citytrip-praag-klok

Praag, de Gouden Stad aan de rivier de Moldau, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het volledige historische centrum werd dan ook door UNESCO op hun Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is één van de oudste en grootste steden in Centraal-Europa met een uniek en divers architecturaal aanbod, één van zijn bijnamen is 'de stad van de honderd torens'. Een grove onderschatting, want Praag telt er maar liefst 550!

Tot 1992 was Praag de hoofdstad van Tsjecho-Slovakije, daarna van de republiek Tsjechië. Doordat er tijdens WO II weinig bezienswaardigheden zijn vernietigd vind je er vele gebouwen in zeer diverse bouwstijlen terug. Zowel in barokke, gotische, jugendstil en brutalistische stijl werden opvallende gebouwen neergezet. In de historische binnenstad vind je onder andere het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein en de bekende Karelsbrug die de verbinding maakt tussen de Oude Stad en de wijk Malá Strana.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Praag

Bezienswaardigheden

Het sprookjesachtige Praag pakt je helemaal in. Prachtige pleinen, monumentale gebouwen en historische bezienswaardigheden vertellen de rijke Praagse geschiedenis. Treed in het spoor van de beroemde schrijver Franz Kafka en beleef de Gouden Stad.

Ontdek ze hier
Culinair

Geniet van een gezellig diner in Café Imperial in het oude centrum van de stad. Of ga ontbijten bij Café Savoy en kom helemaal in de Art-Nouveau sfeer.
Smakelijk!

Ontdek ze hier
Shopping

Laat de shopaholic in jezelf helemaal bovenkomen in de Parizska Trida, de place to be voor topmerken als Armani, Gucci en Prada. Wandel van het Oude Stadsplein richting Moldau en blaas even uit op een gezellig terrasje.

Ontdek ze hier
Uitgaan

Ontdek de talloze bars en cafés die de stad rijk is. Een hippe cocktailbar, of liever een stevig dansje in een trendy club? It's up to you. En goed nieuws; drankjes in Praag zijn vrij goedkoop. Amusement verzekerd!

Ontdek ze hier
Museum

Dompel jezelf helemaal onder in de rijke geschiedenis van de stad en bezoek het Nationaal museum, of ga voor een streepje muziek in het Tsjechisch muziekmuseum.

Ontdek ze hier
Evenementen

Praag is een historische stad en evenementen horen hier dus ook thuis! Vele sfeervolle evenementen vinden hier plaats, denk maar aan de prachtige kerstmarkten en de vele concerten ieder jaar.

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Praag te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Hotel International Prague

Hotel International Prague €99.00

Op naar de Gouden Stad! 2, 3 of 4 nachten in een 4*-hotel, incl. ontbijt, klein cadeautje bij aankomst, gebruik van de fitness en heen-en terugvlucht Meer info…
Hotel Klarov

Hotel Klarov €159.00

Laat je betoveren door magisch Praag: 2, 3, 4 of 5 nachten in een viersterrenhotel, incl. ontbijt, boottocht, museumticket en heen-en terugvlucht Meer info…
Design Merrion Hotel

Design Merrion Hotel €99.00

Trek naar het sprookjesachtige Praag voor 2, 3, 4 of 5 nachten in een viersterrenhotel met ontbijt, een fles wijn en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Duo

Hotel Duo €99.00

Praag ligt aan je voeten tijdens je volgende citytrip: 2, 3 of 4 nachten in een viersterrenhotel met zwembad, incl. ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Red&Blue Design Hotel Praag

Red&Blue Design Hotel Praag €109.00

Naar de parel aan de Moldau voor 2, 3, 4 of 5 nachten in viersterrenhotel incl. ontbijt, late check-out, fles wijn op de kamer en heen- en terugvlucht Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.