fbpx

Parijs – Aux Champs-Elysées!

Gratis Cityguide Parijs

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Parijs

 

   

   

Citytrip Parijs: aanbieders met de beste deals

Bekijk en vergelijk prijzen bij onderstaande aanbieders:

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Parijs

Meest gelezen

Attracties in Parijs

Introductie

Parijs, de stad van de Eiffeltoren, de Champs Elysées, Victor Hugo en zoveel meer! Waar vele mensen vaak niet bij stilstaan is hoe dicht Parijs eigenlijk ligt bij België, afhankelijk van waar je woont en hoe je reist sta je binnen drie uur in de lichtstad! Wist je trouwens dat Parijs één van de vier wereldsteden is? De stad bulkt van geschiedenis, cultuur, gastronomie en entertainment.

 

De Parijse joie de vivre overvalt je meteen in deze stad. Drink un petit café op een terrasje en ga ’s avonds heerlijk dineren in één van de 8000 restaurants. Duik daarna het nachtleven in, en geniet bijvoorbeeld van een cocktail in loungesfeer in de Buddha Bar.

 

 

 

Uiteraard kan je ook in Parijs heerlijk shoppen. Het shoppingparadijs is natuurlijk Galeries Lafayette maar ook Au Printemps moet niet onderdoen. Daarnaast zijn er in de stad heel wat verschillende markten. La Mouffe op rue Mouffetard is zeker één van de leukste markten.

 

Lees meer

 

Ben je op zoek naar romantiek, dan is Parijs de uitgelezen bestemming om de liefde te beleven! De mix van historische gebouwen met gezellige pleintjes en moderne architectuur zorgen voor een romantische setting. Parijs is met andere woorden één van dé bestemmingen voor een citytrip met z’n twee!

 

Wie Parijs zegt, zegt ook in één adem geschiedenis. De eerste sporen van bewoning zijn reeds te vinden rond 3800 v.Chr., goed voor bijna 6000 jaar geschiedenis. Zowel in de Oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance als de 19de eeuw speelde Parijs een belangrijke rol binnen heel Europa. Denk maar aan de impact van de Franse Revolutie!

 

Doorheen (en net buiten) de stad zijn vele sporen terug te vinden van deze rijke geschiedenis. Al werd het huidige uitzicht van Parijs vooral bepaald door volledige verbouwing van het centrum door architect Haussmann. In opdracht van Napoleon III legde hij twaalf grote boulevards aan die in stervorm rond de Arc de Triomphe (Place de l’Etoile) liggen. De bekendste hiervan is ongetwijfeld de Avenue des Champs-Elysées. Door deze enorme werken werd het grootste deel van middeleeuws Parijs verwoest.

 

Vele kunstenaars verbleven ook in Parijs voor lange of korte tijd, zowel schrijvers, schilders, acteurs, regisseurs, zangers, muzikanten. Denken we maar aan Van Gogh, Picasso, Rodin of Victor Hugo, Emile Zola en Voltaire. Een beknopte selectie uit een bijna eindeloze lijst! De stad herbergt in de vele musea dan ook een schat aan cultuur. Het LouvreCentre Pompidou, Musée d’Orsay zullen je ongetwijfeld bekend in de oren klinken.

 

Zowel overdag als ’s avonds is er in deze stad dus heel wat te beleven. Waar wacht je nog op om deze lichtstad te (her)ontdekken?

Waar het beste overnachten in Parijs

Booking.com

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Parijs, Must see

5 tips voor Parijs met de kids

Twijfel je om de kids mee te nemen op citytrip naar Parijs? Niet nodig, wij hebben alvast voor jou 5 leuke doe-tips verzameld. Jouw kinderen zullen zich echt niet vervelen... 1. Boottocht over de Seine Boottochtjes zijn altijd een succes bij kinderen. In Parijs...
Parijs, Must see

Bezoek het Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is een kunstmuseum dat in Parijs ligt. Hier kan veel geleerd worden over de westerse kunstgeschiedenis tussen 1848 en 1914 met een grote nadruk op de Franse kunst uit de 19e eeuw. Als je een stedentrip maakt naar Parijs, dan is...
Parijs, Events

Dit valt er te beleven in Parijs

Marathon van Parijs De Marathon van Parijs is een van de populaiste loopevenementen van Europa. Traditioneel vindt de marathon plaats op de eerste zondag van Parijs, dit hangt echter af van de datum van de marathon van Londen. Er wordt twee weken tussen beide...
Parijs, Must see

Bezoek het Musée du Louvre

Waarschijnlijk hebben we er allemaal al eens over gehoord. Het Louvre huisvest enkele van de grootste kunstwerken uit de wereldgeschiedenis, met als pronkstuk de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Hoewel velen echter de buitenkant van het Louvre kennen, met zijn prachtige glazen piramide,...
Parijs, Shopping

Naar Parijs met een klein budget?

Parijs, dé shopping stad bij uitstek, maar zo ongelofelijk duur? Dit hangt allemaal van jezelf (én van ons) af! We hebben voor jou alle budget vriendelijke mogelijkheden op een rijtje gezet. Je hebt dus geen enkele reden meer om niet op stedentrip naar Parijs...
Parijs, Cultuur

Het Kasteel van Versailles

Het kasteel van Versailles is één van de grootste kastelen van de wereld en een enorm druk bezochte bezienswaardigheid in Frankrijk. Het kasteel trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers, wat grotendeels uit het buitenland komt. Sinds 1979 is het kasteel van Versailles opgenomen...