fbpx

Rome – La dolce vita

Vernieuwd in 2019!

Gratis Cityguide Rome

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Rome

Introductie

Rome, nu de hoofdstad van Italië en de Katholieke Kerk, maar 2500 jaar geleden de hoofdstad van Romeinse Rijk. Een geschiedenis die de stad nog steeds ademt.

 

Historische bezienswaardigheden zijn er in overvloed aanwezig. Voorbeelden zijn het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon uit de Romeinse periode en de Sixtijnse Kapel, de Trevifontein en het Sint-Pietersplein uit latere periodes.

 

 

 

In Rome kom je ook moderne architectuur tegen, maar deze wordt echter niet door iedereen geapprecieerd wegens de inbreuk op het historisch karakter van de stad. Wat ons betreft maakt deze mix het alleen maar interessanter en leuker om te ontdekken!

 

Lees meer

 

Als resultaat van het prachtige erfgoed vind je in Rome behoorlijk wat musea of sites. De grootste zijn ongetwijfeld de Vaticaanse Musea. Deze zijn ideaal te combineren met Vaticaanstad, je vindt er de wereldberoemde Sint-Pietersbasiliek. Wist je dat dit de grootste kerk ter wereld is? Natuurlijk moet je ook zeker de Sixtijnse Kapel bezichtigen, je vindt er het beroemde schilderij van Michelangelo, ‘De Schepping’.

 

Als hoofdstad van Italië biedt Rome natuurlijk ook een degelijke portie mode en design. Deze vormen een ideale afwisseling voor wie al dat historische geweld even wil ontvluchten. Er is een mix te vinden van exclusieve winkelstraten en winkelstraten voor het brede publiek.

 

Italië is als zuiders land natuurlijk gekend voor de vele marktjes, een leuke tip voor foodies! Vergeet ook zeker je dagelijkse koffie niet in de talloze koffiebars. De barista’s zullen je een perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato presenteren zoals Giolitti. Ook de typische Italiaanse restaurants ontbreken niet in het straatbeeld. Zo kan je terecht in Pizzeria Da Vittorio voor de typische Napolitaanse pizza.

 

Kortom, in een stad als Rome waarvan het volledige historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst staat, is uiteraard méér dan genoeg te beleven!

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

Blog Posts

Rome, Must see

Ciao Roma!

Een appetijtelijke citytrip Rome, stad van het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse trappen, het Forum Romanum, de Trevifontein en o zo veel meer… Hier geniet je met volle teugen! Niet alleen van de vele bezienswaardigheden en musea maar ook van de overheerlijke ‘cucina povera’….

Rome, Events

Wat is er te doen in Rome

Natale di Roma Op 21 april vieren de Romeinen Natale di Rome, ofwel de geboorte van Rome. De stichting van Rome door Romulus staat op deze dag volledig centraal. Doorheen de stad zijn op deze dag verschillende parades en spektakels te vinden. Bovendien zijn…

Rome, Culinair

Dit moet je geproefd hebben in Rome

Quinzi & Gabrieli Wie visgerechten weet te appreciëren moet zeker eens langsgaan bij Quinzi & Gabrieli. De vis- en zeevruchtenschotels, of de spaghetti met kreeftensaus zulllen bij sommigen nog lang in het geheugen blijven nazinderen. Hoewel dit restaurant tot een duurdere prijsklasse behoort, wordt…