Ben je op zoek naar een citytrip en heb je alle klassiekers al gezien? Of kies je liever voor een reis die niet iedereen al gedaan heeft? In dit artikel lijsten we de verborgen parels even voor je op. Ze zijn één voor één betaalbaar en de moeite waard.

Porto, Portugal

Porto is een havenstad in Portugal, aan de Costa Verde. De stad is gelegen aan de Douro en is de op één na grootste stad van het land. Zowel de Douro als de Atlantische Oceaan liggen dicht bij. De kleurrijke stad kent een rijke geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en een heerlijke keuken.

Osijek, Kroatië

Osijek is een stad in Kroatië. De stad is makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanuit Brussels Airport. De naam van de stad zegt je misschien niet meteen iets, maar toch heeft Osijek heel veel te bieden. Deze citytrip is ideaal voor mensen die de architectuur willen gezichtigen, graag genieten van de natuur of gewoon de geschiedenis van de stad willen ontdekken. 

Kathedraal in Osijek

Nantes, Frankrijk

Nantes is een havenstad in het westen van Frankrijk. Naast een havenstad, kun je Nantes ook een groene stad noemen. In 2013 werd de stad uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Ook de wereldbekende wijngaard van Muscadet bevindt zich in Nantes. Naast de groene natuur, kun je er de prachtige kunst en architectuur bewonderen. Kortom, Nantes heeft het allemaal.

Wroclaw, Polen

Wroclaw is een stad in Polen die gelegen is aan de rivier de Oder. De stad is aangelegd in de vorm van een schaakbord en het marktplein, Rynek, vormt het middenpunt ervan. Naast de Rynek heeft de stad nog talloze andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Denk maar aan de panorama van Raclawice, het nationaal museum, park Szczytnicki, het Kathedraleneiland enzovoort.

Granada, Spanje

Granada is een stad en gemeente in Andalusië. Het is meteen ook de hoofdstad van de provincie Granada. De stad heeft ontelbare mooie pleinen, een rijke geschiedenis en een indrukwekkende natuur. Doe een 4×4-safaritour, ontdek de specialiteitenmusea of neem deel aan een van de excursies.

Bezienswaardigheid in Granada

Vilnius, Litouwen

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen. Het oude centrum is een UNESCO-werelderfgoed, maar je neemt beter een lokale gids mee op je wandeling. Zo mis je niets die je eigen ogen niet zien. Vilnius is een pure stad. Laat je culinair verrassen en geniet van de architectuur.

Ljubljana, Slovenië

Ljubljana ligt aan de Ljubljanica en is de hoofdstad van Slovenië. De luchthaven van Ljubljana is goed te bereiken vanuit Brussels Airport. De rijke geschiedenis van de oude stad is een meerwaarde aan jouw citytrip naar Slovenië. Het is een pittoresk stadje, maar het is daarvoor niet minder mooi. De prachtige gebouwen en fenomenale kunst langs straat, laten je helemaal wegdromen.

Cardiff, Verenigd Koninkrijk

Cardiff is de hoofdstad van Wales en de tiende stad van het Verenigd Koninkrijk. Het is meteen ook de grootste stad van Wales. Wales wordt wel eens het land van de kastelen genoemd. In Cardiff kun je de steekspelen tussen middeleeuwse ridders meemaken. Als je liever een sprookjesachtig kasteel bezoekt, is dat ook mogelijk. Niet enkel geschiedenis, maar ook sport is er heel belangrijk. Zo is het wereldberoemde Principality Stadium de thuishaven van het Welshe rugby en voetbal. Het stadion is ook het decor voor de British Speedway Grand Prix.

Lecce, Italië

Lecce is een stad in Italië, het is de hoofdstad van de provincie Apulië. De stad staat bekend om haar prachtige 17de eeuwse architectuur. Het is de ideale bestemming voor fijnproevers. Wandel langs de adembenemende bezienswaardigheden en geniet van de Italiaanse keuken. De stad ligt in het binnenland, maar ligt op 20 minuten rijden van het strand.

Amphitheater Lecce