Palma de Mallorca is gelegen op het eiland Mallorca, zoals de naam al doet vermoeden. De stad is zo’n 60 jaar geleden flink gegroeid, en werd al snel een goedkope vakantiebestemming. Echter heeft deze stad en zijn regio niet altijd de beste reputatie gehad, waarschijnlijk door de snelle groei. Dat is jammer, want Palma is een erg mooie stad, en het eiland Mallorca is sowieso een bezoek waard! Om je alvast wat tips te geven voor je volgende citytrip, vertellen we je hier over Palma.

Plaça Major

Dit is een leuke plek om je bezoek aan Palma te beginnen. Het plein is altijd levendig, en het is een fijne plaats om even wat te drinken of te eten. Ook de wekelijkse markt is erg gezellig, en al helemaal als je het leuk vindt om wat lokale specialiteiten te kopen om thuis op te eten. Op de marktdag mengen bewoners zich met de toeristen om het plein met een gezellige drukte te vullen. Vooral in de zomer kun je hier ook genieten van straatartiesten, sommige met klassieke acts die je al eerder hebt gezien, anderen met zeer originele shows die het publiek doen juichen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Can Forteza Rey

De voorgevel van dit gebouw is heel apart. Je ziet kleine balkonnetjes, aan elkaar geplakte gebroken tegels en originele vormen. Het is eigenlijk niet echt te beschrijven. Dit bewijst wel dat Palma de Mallorca zeker geen saaie stad is.

Religieuze gebouwen

Zoals in de meeste steden zijn er meerdere religieuze gebouwen te vinden. Laten we beginnen met de Sant Francesc kerk. Dit is één van de oudste kerken van de stad, en dateert uit 1281. Vooral het rozetraam uit 1700 trekt de aandacht van de voorbijgangers.

De Kathedraal van Palma is pas sinds 1601 klaar, maar de bouw werd bijna 400 jaar eerder gestart, in 1229. Ook hier is een heel groot rozetraam, van wel 12 meter in diameter. Hiermee is het zelfs één van de grootste ter wereld. Je kunt de kathedraal van maandag tot en met zaterdag bezoeken.

Ook een klooster hoort natuurlijk bij de religieuze gebouwen. Het oudste klooster van het eiland bevindt zich in Palma, en is Convento de Santa Clara genaamd. Het klooster dateert uit 1256, maar de kerk werd pas in de late 18e eeuw gebouwd.

Palma de Mallorca


Om wat meer over de geschiedenis van het eiland te leren

Vaak is een museum de beste manier om over de geschiedenis van een stad, land of regio te leren. Ook in Palma is dat mogelijk. Het Museo de Mallorca vertelt je over de cultuur en geschiedenis van het eiland. Echter is het museum redelijk klein, maar het feit dat het zich in een 17e-eeuws paleis bevindt maakt veel indruk. Het grote voordeel is dat een bezoek gratis is.

La Almudaina

Dit Arabisch fort is niet meer helemaal zoals het bij de opening was. Sindsdien is het voor een deel omgebouwd volgens de gotische stijl. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen die je aan de islamitische cultuur zullen herinneren. Je ziet tijdens een bezoek elementen uit de verschillende periodes van de geschiedenis van het eiland. Dit fort staat dan ook echt symbool voor de evolutie van Mallorca door de eeuwen heen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be