Sluis is niet zo groot, maar trekt toch elk jaar een paar miljoen bezoekers. Het stadje in Nederland heeft een unieke uitstraling, en de meeste bezoekers komen hier een dagje lekker winkelen, eten en rondwandelen. We geven je hierbij wat tips over de leukste bezienswaardigheden die je tijdens een dagje in de stad niet mag missen.

Een dagje Sluis bezoeken

Voor de meeste mensen is een hele dag genoeg tijd om het stadje te bezoeken. Het is namelijk niet zo heel erg groot. Toch valt er genoeg te zien! Zo beginnen veel mensen met een bezoek aan Belfort. In dit gebouw uit 1390 kun je kunst- en andere exposities bezoeken. Ook vind je hier een interactieve presentatie van de geschiedenis van Sluis. Een perfect begin van je bezoek aan deze stad dus!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het Bizarium

Dit museum is leuk voor zowel jong als oud. Je vindt hier de meest bizarre uitvindingen. sommige zijn wetenschappelijk, andere zijn gewoon erg raar. Al met al zorgt dit voor een lachwekkend en leerzaam uitje met de familie.

De historische stadswallen

Zoals je in Belfort zal leren, was Sluis vroeger een vestingstad. Je kunt dus de historische stadswallen en zelfs de oude stadspoorten bezoeken. Het is erg leuk om de geschiedenis op zo’n manier te ontdekken. De Brugse Poort (Westpoort) ligt best dicht bij het centrum. Je kunt deze dus gerust toevoegen aan je lijstje voor je bezoek.

Johan Hendrik van Dale

Het Groot woordenboek der Nederlandse taal, ook wel de ‘Dikke van Dale’ genoemd door Nederlanders, is begonnen door Johan Hendrik van Dale. Echter stierf hij voor het woordenboek af was. Dit is later
afgemaakt door anderen. Omdat Johan Hendrik van Dale in Sluis is geboren in 1828, en hier ook is overleden in 1872, is zijn borstbeeld te zien op het Walplein.

Winkelen in Sluis

Veel mensen komen naar Sluis om een dagje lekker te winkelen. Want ja, ook op zondag zijn de winkels hier open. Het is dus elke dag een bruisend gebeuren in Sluis! Als je graag naar de markt gaat, moet je op vrijdag komen. Dan is er een gezellige markt.

Om even uit te rusten en weer wat energie te krijgen, kun je plaatsnemen in één van de vele eetgelegenheden in het stadje. Een simpel café, een frituur of een Michelin restaurant, er is iets te vinden voor alle voorkeuren en budgetten.

Cadzand-Bad

De stranden bij Sluis

Sluis kan best een drukke stad zijn, vooral op zomerse dagen wanneer er veel toeristen zijn. Het is dus logisch dat je ook even uit wil rusten na je bezoek. Als je een weekendje in Zeeland bent, is het dan ook zeker aan te raden om even naar het strand te gaan. Nu zijn er natuurlijk veel stranden en badplaatsen, maar in de gemeente Sluis is vooral Cadzand-Bad aan te raden. Het ligt aan de grens tussen België en Nederland.

Je kunt hier lekker fietsen op de duinen, en natuurlijk ook wandelen op het zandstrand. Ook zijn er enkele winkeltjes en restaurants te vinden in de hoofdstraat van het dorp: Boulevard de Wielingen.

 

Een rustige vakantie in Zeeland doorbrengen? Bekijk de vakantieparken van Landal en Center Parcs in Zeeland.

 

 

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be