Bij de zoektocht naar een goedkope citytrip in Europa kan men een hoop kanten uit. In zekere zin kan men van elke trip een relatief goedkope trip maken. Uiteraard is het in sommige steden goedkoper dan in andere. In Parijs betaal je in het centrum al gauw 5 euro voor een simpel frisdrankje. Dergelijke taferelen zal men in bijvoorbeeld Porto en Boedapest niet opmerken. In dit artikel bespreken we de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. De stad is niet enkel en alleen interessant omwille van de schappelijke prijzen. De stad staat in menig ‘Europa top 10’ lijstjes en het uitzicht van de stad is prachtig. Het is een opeenstapeling van historische gebouwen. Hoogtijd om dit eens in detail te bekijken.

Ligging

De kans is groot dat men per vliegtuig afzakt naar Boedapest. Dankzij goedkope vliegtickets bereiken Belgen en Nederlanders binnen twee uur de stad, goedkoop en efficiënt. Interessant in dit verhaal is de nabijheid van Wenen en Bratislava. Men kan gemakkelijk een kleine rondreis organiseren en de drie steden tijdens één vliegvakantie bezoeken. Snelle treinverbindingen tussen de grootsteden rijden meermaals per dag. Het vraagt wat meer planning, maar je krijgt er een hoop culturele verrijking bij.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Hoogtepunten

Gedurende een bezoek aan een culturele stad is het de bedoeling om wat cultuur op te snuiven. De toeristen komen allen met een reden: het bezoeken van de bezienswaardigheden. De stad ligt aan de beide kanten van de Donau en staat qua inwoners op plek 7 in top van de grootste Europese steden. Er valt voldoende te beleven en men kan er gemakkelijk 3 dagen vullen. Eventueel kan men nadien grootsteden Bratislava en Wenen een bezoek brengen. Deze steden liggen vlakbij.

Het Parlement van Boedapest is het symbool van de stad. De lengte bedraagt 286 meter en domineert dan ook menig vakantiekiekjes. Voor iets meer dan 10 euro kan men een rondleiding krijgen in het gebouw. Zeker doen, het interieur is namelijk net zo mooi als het exterieur. Het historische kasteelcomplex, de burcht, is ook een blikvanger. Dit ligt op een heuvel en hier kan men dan genieten van een prachtig zicht.

Andere bekende hoogtepunten:

 • Matthiaskerk (Mátyástemplom)
 • Vissersbastion
 • Sint-Annakerk
 • Citadel
 • Hotel Gellért
  Andrássyboulevard – dé Boulevard van Boedapest
 • Heldenplein
 • De vele bruggen – sommigen zijn een streling voor het oog
 • De thermen – een leuke bezigheid
 • Stadspark met de zoo
 • Gigantische markthal
 • De theaterwijk
 • De vele koffiehuizen
 • Sint-Stefanusbasiliek

Hoogtijd om dit alles met eigen ogen te aanschouwen. Heerlijk slenteren langs de oevers van de Donau en alle bezienswaardigheden passeren dankzij een fikse stadswandeling.

Enkele impressies

Vergeet zeker je goede wandelschoenen niet mee te nemen tijdens een citytrip Boedapest. De stad is aardig groot, maar niet te groot om een groot deel te voet af t e leggen. Tijdens het stappen kom je automatisch een hoop zaken tegen die anders over het hoofd worden gezien.

Boedapest bezoeken? Absoluut

Bij de zoektocht naar een leuke Europese bestemming raden we je zeker aan om een optie te nemen op Boedapest. We stellen zeker niet dat dit de mooiste Europese locatie is. Er zijn een hoop andere steden die ook strijden om deze titel. Feit is wel dat de hoofdstad van Boedapest een ietwat onderschatte prachtstad is. Men kan er gemakkelijk 2 à 3 dagen vullen. De bezienswaardigheden zijn niet min, heerlijk klimaat, lekkere gastronomie en een leuke wandelstad typeren de Hongaarse stad.

Goedkoop op citytrip naar Boedapest?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be