Brussels Card – dé sleutel om Brussel te ontdekken, makkelijk én voordelig!

Brussel is een populaire bestemming voor een citytrip. In 2019 mocht de Belgische hoofdstad een recordaantal van 9,4 miljoen toeristen ontvangen. Dat zijn dan alleen de toeristen die ook daadwerkelijk een hotelovernachting hebben geboekt. Brussel heeft zijn bezoekers veel te bieden. Je kan naar tal van leuke musea gaan, een kijkje nemen bij de wereldberoemde bezienswaardigheden en de gezellige binnenstad ontdekken. Wij raden alle vakantiegangers aan ook gelijk een ‘Brussels Card’ te kopen. Dit is een speciale toeristenkaart voor een periode van één, twee of drie dagen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vrije toegang tot 49 Brusselse musea

Je kan met de Brussels Card kosteloos genieten in Brussel. Je hebt de keuze uit tientallen musea, bekende bezienswaardigheden en je mag ook nog eens profiteren van geweldige kortingen. De kortingen zijn bijvoorbeeld geldig bij chocolatiers en in verschillende restaurantjes. Daarnaast mag je ook met drie euro korting het beroemde Atomium bezoeken en dat mag natuurlijk niet ontbreken op jouw lijstje.

Onbeperkt reizen met het openbaar vervoer

Brussel is een grote stad en beschikt over een modern openbaar vervoersnetwerk. Je kan als toerist losse kaartjes kopen of een dagkaart nemen. Het is nog veel gemakkelijker om te reizen met de Brussels Card. De toeristenkaart geeft je de kans om onbeperkt met de metro’s, bussen en de trams te reizen. Je mag ook in de Hop-on Hop-off bussen stappen. De toeristenbussen zijn uitermate handig en zetten de reizigers af bij de bekende bezienswaardigheden en andere hotspots.

Als je een Brussels Card koopt dan ontvang je ook een gratis plattegrond van de stad en een handige gids.

Geniet van kortingen in Brussel

De Brussels Card biedt gratis toegang tot tientallen musea en diverse enerverende attracties. Echter zijn niet alle bezienswaardigheden inbegrepen, maar gelukkig krijg je met de Brussels Card wel een mooie korting. Kortingen worden vergeven op stadstours, bezienswaardigheden en nog veel meer. Je kan namelijk ook met korting shoppen en dineren. Je krijgt bij aankoop van een Brussels Card sowieso een gratis drankje in één van de geselecteerde bars.

Hoe werkt de Brussels Card?

De Brussels Card werkt heel simpel en is daardoor ook laagdrempelig. Je kan de Brussels Card alvast online aanschaffen bij één van de aanbieders. Je krijgt direct na aankoop een voucher in de mail. De voucher kan je vervolgens op verschillende plekken in Brussel inwisselen voor de daadwerkelijke stadspas. Je dient bij aankoop wel al te bepalen of je de pas voor een periode van één, twee of drie dagen wilt kopen. De tijd gaat in zodra jij de pas voor de eerste keer gebruikt.

Meer informatie vind je op https://visit.brussels/nl/sites/brusselscard/

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be