De goedkoopste manier om naar Berlijn te reizen is met de bus. Een enkele reis komt gemiddeld op zo een € 29. Je zit dus vrij goedkoop om heen en weer te reizen van België naar Berlijn, maar het vervoer gaat ook vrij traag. Met een bus is het anders rijden dan met een auto, je mag niet zo snel op de autosnelweg en als je in de file staat dan kan je niet anders dan mee aanschuiven. De afstand is zo een 700 kilometer, afhankelijk van waar je vertrekt en je zit zo een 10 uur onderweg. Dus een leuke busrit naar Berlijn hangt af van een comfortabele zetel en leuk gezelschap in de buurt.

Prijs bus ticket Berlijn

Als je in Google de volgende zoekterm ingeeft: ‘goedkoop bus ticket Berlijn’, dan heb je een waslijst aan aanbieders die je voor de laagste prijzen naar Berlijn zullen brengen. Allemaal goed en wel, maar hoe maak je nu best een keuze?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Veel hangt af van de vertrekplaats van de bus. Moet je vanuit je woonplaats nog een tijd in de auto zitten om naar die plaats te rijden? Die reistijd moet je natuurlijk bij je reis rekenen. Is het dicht bij je woonplaats dan heb je dat probleem niet.

Kijk ook naar de faciliteiten aan boord van de bus. Is het een standaard bus zonder al te veel extra’s, dan kan het al eens snel lastig worden onderweg. Een absoluut minimum is een toilet, want als je moet gaan dan moet je gaan. Bekijk ook of er eten en drank wordt aangeboden aan boord, 10 uur op een bus zonder voedsel, dat wil je niet meemaken.

Wanneer vertrekt de bus? Je wil natuurlijk op tijd zijn om mee te kunnen gaan. Maar op een veel te vroeg uur op de dag heeft ook niet altijd voordelen. Als het comfort het toelaat kan je eventueel op de bus slapen, maar daar moet je niet te veel van uitgaan. Zorg dus dat je al goed uitgerust bent voor je op busreis naar Berlijn trekt.

Er zijn ook heel wat reisorganisaties die busreis en hotelovernachting in één aanbieden. Het komt uiteindelijk goedkoper uit want de prijs hangt af van het aantal nachten van verblijf in Berlijn.

Afhankelijk van de organisator en de uitvoering in de bus kan je draadloos internet aan boord hebben. Op die manier kan je toch nog wat de tijd doden en via een stopcontact je smartphone opladen. Voor wie graag een filmpje onderweg kijkt, kan dit zeer handig zijn.

Maak je ook geen zorgen over de andere passagiers. Dat zijn vaak mensen van alle leeftijden die ook een leuke citytrip naar Berlijn willen maken. Maak contact met de andere, leer de mensen kennen en ook op die manier zal er wat tijd voorbijgaan.

Aankomen in Berlijn doe je aan het hotel, als je dus een all-in pakket hebt genomen. Of aan het internationale busstation ZOB. Van hieruit kan je dan het openbaar vervoer nemen naar je hotel of een andere bestemming.

 

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be