Peru, het land van de lama’s en de Inca’s, van de prachtige natuur en de onvergetelijke cultuur. Staat dit unieke land aan de westkust van Zuid-Amerika op jouw lijstje? Dan kun je hier alvast lezen wat je zeker niet mag vergeten. Want een goede voorbereiding is al de helft van het werk. Dan moet je je tijdens je reis niet te veel zorgen maken en heb je extra tijd om te genieten.

1. Goeie wandelschoenen

Peru is een zeer gevarieerd land op vlak van geografie. Je kunt er dagen aan een stuk gaan wandelen en zal je nooit vervelen. Naar Peru gaan en niet gaan wandelen, is nu eenmaal not done. Maar wat zeker not done is, zijn blaren. Want blaren kunnen je vakantie in een mum van tijd verpesten. Degelijke wandelschoenen zijn niet zo goedkoop, maar wel een noodzakelijke aankoop voor je reis naar Peru.

Deze nazomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Aangepaste kledij

Afhankelijk van in welke periode en naar welke regio van Peru je gaat, pas je best ook je kofferinhoud aan. Tijdens het regenseizoen neem je dan bijvoorbeeld best wat warmere en beschermende kledij mee. Het kan er dan redelijk fris zijn met veel wind.

3. Zalfjes en sprays

Tijdens het wandelen kan je al snel bezoek krijgen van ongewenste vriendjes. Muggen en andere insecten vliegen rond je hoofd en daar word je helemaal gek van. Ook beten zijn niet echt leuk en werken nogal op de zenuwen. Daarom neem je dus best ook een paar middeltjes mee tegen die insecten. Zo kun jij op je gemak verder wandelen en hoef je niet de hele tijd muggen van je af te slaan.

4. Zonnecrème

Lush Pisco Wijngaard in Peru

Een andere spray om je te beschermen is zonnecrème. Met de extreem hoge temperaturen en blakende zon, wil je uiteraard geen zonneslag krijgen. Ook is het niet zo leuk om je hele vakantie lang overal pijn te hebben, dus smeren is de boodschap.

5. Een hoedje of pet

De Peruaanse zon kan nogal straf schijnen. Zeker tijdens het wandelen kun je al snel een zonneslag krijgen of verbrand raken. Een hoedje of ander hoofddeksel neem je dus best mee tijdens je lange tochten om zo zonneschade te vermijden. Een goeie tip voor als het echt te warm is, is om je hoed of pet nat te maken. Zo houd je je hoofd (letterlijk) koel en ben je beter tegen de zon beschermd.

6. Een adapter

Het gebeurt wel vaker dat je op je vakantiebestemming aankomt en ineens door hebt dat je niets kan opladen omdat er andere stekkers zijn. In Peru gebruiken ze stopcontacten van type A. Dat zijn dezelfde als die in Amerika, dus vergeet zeker geen adapter mee te nemen. Als je er nog een moet kopen, koop dan meteen een universele. Zo heb je één stekker voor al je reizen en moet je niet elke keer een nieuwe kopen. En check bij het verlaten van je hotel zeker nog eens of je je adapter ook weer mee hebt, of je zit volgende keer weer met hetzelfde probleem.

7. De juiste vaccinaties

Het is niet meteen iets dat in je koffer moet, maar je moet er wel op voorhand aan denken. Schrijf het dus ook maar in je agenda! De vaccins die je nodig hebt voor je naar Peru vertrekt, zijn niet verplicht, maar wel aangeraden. Zo beveelt men aan om een vaccin tegen gele koorts, DTP (diterie, tetanus en polio) en hepatitis A te laten zetten.

8. Een muggennet

Ook een muggennet is iets dat je best meeneemt om ziektes te voorkomen. In bepaalde regio’s in Peru vliegen er nog steeds muggen rond met bepaalde ziektes. Voor veel van die ziektes is geen vaccin beschikbaar, dus moet je de ziekte zelf proberen te voorkomen. Dat kan je doen door, zoals hierboven al beschreven stond, muggenspray te gebruiken. Maar ook door ’s nachts onder een muggennet te slapen. Zorg zeker ook dat dit net goed gesloten is, anders heeft het niet veel nut natuurlijk.

Heb je je koffer nog dicht gekregen? En ben je zeker dat alles erin zit? Check toch nog maar eens voor de zekerheid … Ziezo, nu ben je volledig klaar om de Peruaanse bergen te trotseren. Klik hier om je vakantie te boeken en vertrek met volle goesting!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze nazomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be