Een stedenbezoek en mooi weer gaan eigenlijk hand in hand samen. Regen kan de trip aardig verpesten. Men kan zich voorbereiden op slecht weer door waterdichte en dikke kledij mee te nemen naar de vreemde stad, maar mooi weer is toch net dat tikkeltje leuker. Zoek je nog een leuke Europese zomerbestemming? Hoogtijd om enkele bestemmingen te bespreken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het hoogseizoen

In de zomer is de kans op mooi, zonnig weer groter. Het is de drukste toeristische periode. In sommige steden is het ook gewoonweg te warm. Denken we maar aan het zuiden van Europa. In Spanje zijn temperaturen van meer dan 40°C niet uitzonderlijk in de maanden juli en augustus. Gedurende dergelijke hitte een tripje plannen richting bijvoorbeeld Sevilla is wat ons betreft niet verstandig. Dergelijke temperaturen zijn vermoeiend en die lange stadswandelingen kan men dan wel vergeten. Een extra nacht boeken en wat ontspannen en verfrissing zoeken aan een zwembad, of een schaduwrijk terras, kan de oplossing bieden. Steden gelegen aan water bieden tijdens de warme zomermaanden een extra dimensie. Zo kan men in Barcelona, Porto en Lissabon bijvoorbeeld gemakkelijk verkoeling opzoeken in de nabijgelegen zee. Soms toch wel noodzakelijk tijdens het warme weer.

De zomer is dus niet altijd zaligmakend. Tijdens een stedentrip is het de bedoeling om zaken te ontdekken. Lange stadswandelingen staan dan veelal op het programma. Hitte kan – net zoals andere mindere weersomstandigheden – een citytrip aardig verpesten.

Drukte in het hoogseizoen

Internationale verplaatsingen per vliegtuig zijn dankzij de komst van goedkope vliegtickets enorm gestegen. In het hoogseizoen is het in bepaalde steden niet alleen te warm, maar helaas ook te druk. Steden zoals Barcelona, Venetië, Dubrovnik en Rome kwamen het laatste jaar meermaals in de media om de drukte aan te kaarten. Het toerisme brengt een hoop overlast met zich mee voor de autochtone bevolking en ook voor de toerist is het niet altijd even leuk. Veel te lang aanschuiven aan toeristische bezienswaardigheden en het toerisme brengt ook afval met zich mee: te duur eten, voedsel van minderwaardige kwaliteit in het centrum, gauwdieven, drugverkopers die je aanklampen op straat, … . Het is dus niet altijd rozengeur en maneschijn tijdens een tripje in het drukke seizoen.

Welke bestemmingen in de zomer?

Indien men last minute kan boeken, dan is er een hoop mogelijk. Op die manier kan men anticiperen op het voorspelde weer. Voorspellen ze volgende week in Boedapest een aangename 25 graden en in Barcelona een veel te warme 40 graden Cencius, dan kan men opteren voor het ‘frissere’ weer in Hongarije. Ook kan men eens een kijkje nemen naar de iets minder gebruikelijke bestemmingen. In het hoogseizoen zal het er vaak ook druk zijn, maar het is dan eerder aangenaam druk. Onze ‘top 10′ anders‘ stelt enkele minder gebruikelijke steden voor. De echte grootsteden bezoekt men dan misschien beter net na of net voor het hoogseizoen. Ook dan kan men profiteren van heerlijke temperaturen en vaak is het er minder druk.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be