Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk. Bij de stad komen de rivieren Rhône en Saône samen en de historische binnenstad staat al sinds 1998 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Lyon is de 3de grootste stad in Frankrijk op vlak van aantal inwoners en dat aantal blijft nog steeds groeien.

Het Antiek theater van Lugdunum is een theater waar in de tijd van de Romeinen muzikale komedies opgevoerd werden. Het werd in het jaar 15 voor Christus gebouwd en in 1933 werd een deel gerestaureerd. In de zomer kan je er nu terecht voor het cultureel festival Nuits de Fourvière.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Eén van de bekendste trekpleisters in Lyon is de Notre-Dame de Fourvière. Deze basiliek staat bovenop een heuvel en kijkt letterlijk uit over de stad. Het werd in 1872 gebouwd en staat bekend voor z’n prachtige mozaïeken en glazen kunstwerken.

Cimetière de Loyasse

Op wandelafstand van deze kerk vind je de Cimetière de Loyasse. Deze christelijke en islamitische begraafplaats werd in 1807 gestart en is daarmee ook de oudste begraafplaats in de stad. Velen noemen deze plaats de Père-Lachaise van Lyon doordat er ook heel wat bekende inwoners begraven liggen.

De Jardin Rosa Mir is een bekende tuin in het midden van de stad. Die werd aangelegd door Jules Senis die er de laatste 25 jaar van zijn leven aan werkte. Zijn moeder heette Rosa Mir Mercader en de tuin werd uiteraard ook aan haar opgedragen. Het kunstwerk is zo’n 400 vierkante meter groot en is volledig gedecoreerd met verschillende soorten stenen, bloemen en planten. De tuin is enkel tussen 1 april en 30 november op zaterdag te bezoeken van 15u tot 18u.

Kathedraal van Lyon

De kathedraal van Lyon

 

In de kathedraal van Lyon moet je zeker eens de astronomische klok bekijken. Deze klok uit de 14de eeuw is 9 meter hoog. Je kan er de datum, de tijd en de positie van de maan, zon, aarde en sterren op aflezen. Een indrukwekkend stukje technologie, dus!

Ook de Metalen toren van Fourvière is leuk om eens te bezoeken. De toren is net geen 86 meter groot en heeft veel weg van de Eiffeltoren in Parijs. Hij werd in 1892 gebouwd als republikeins tegenwicht tegen de Notre-Dame die iets verderop staat. Sinds 1953 staat er ook een televisieantenne bovenop de toren, maar die
is niet toegankelijk voor het publiek. Bovenop de toren sta je op een hoogte van 372 meter, wat het meteen ook het hoogste punt in Lyon maakt.

Lyon zelf ontdekken? Bekijk hier aanbiedingen voor Lyon. Overigens is Marseille ook een erg leuke stad voor een citytrip!

 

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be