Aan cultuur is er geen gebrek in Berlijn. Deze wereldstad met 3 miljoen inwoners heeft heel wat te bieden. Tegenwoordig is de tweede wereldoorlog er helemaal vergeten, maar er zijn wel nog heel wat ellementen te zien vanuit die periode. Ook de Berlijnse muur heeft zijn rol gespeeld in de stad, daar kan je ook nog enkele zaken van terug zien.

Voor de oorlog en geschiedenis liefhebben heeft Berlijn heel wat te bieden. Het is jammer genoeg een stad geweest die heel zwaar getroffen is door oorlog en de periode van de Berlijnse Muur. Waar de stad als het ware in twee werd opgedeeld. Er werd een muur in het midden gebouwd van zo een 45 kilometer lang, het moest West- en Oost-Berlijn van mekaar scheiden. Dit was zo voor de periode van 1961 tot 1989. Het moet vreselijk zijn om dat mee te maken, zeker als op je op die manier van je familie gescheiden wordt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Gelukkig is dat nu al even voorbij en kan je bij een bezoek aan Berlijn van een mooie stad genieten. De moderne elementen hebben sommige verouderde punten al vervangen. Dat is natuurlijk nodig als je als wereldstad toeristen wil ontvangen. Naar cultuur toe zijn er ook heel wat bezienswaardigheden, we sommen er enkele op:

Konzerthaus Berlin

Als je graag naar klassieke muziek luistert dan is het Konzerthaus in Berlijn zeker de moeite waard. Een grote zaal met prachtige kroonluchters en decoratie, ideaal om naar een mooi orkest te gaan luisteren.

Museum für Fotografie

De verzameling van Helmut Newton is in dit fotomuseum te vinden. Deze wereldberoemde fotograaf stierf in 2004. Zijn bekende werken zijn erotische foto’s.

Pergamon museum

Het best bezochte musuem in Berlijn, echter is het tot 2019 niet volledig bereikbaar wegens verbouwing. Je kan wel een deel van de werken gaan bezichtigen.

East-Side-Gallery

Het langste openluchtmuseum ter wereld. 1300 meter lang is dit stukje Berlijnse muur nog, beschilderd door 118 kunstenaar uit 21 verschillende landen. Je krijgt een beeld hoe West Berlijn er uitzag in de tijden dat de muur nog rechtstond.

Hamburger Bahnhof

Als je wat hedendaagse kunst wil opdoen dan is de Hamburger Bahnhof waar je moet zijn. Dit is een voormalig station waar werken van Andy Warhol, Gerhard Richter, Bill Viola en anderen hangen.

Philharmonie en Kammermusiksaal

Twee opvallende gele gebouwen waar de philharmonie en kammermusiksaal twee blikvangers van zijn. De Berliner Philharmoniker is een van de beste orkesten ter wereld en die kan je daar beluisteren.

Berliner Ensemble

Een van de mooiste theaters in Duitsland is de Berliner Ensemble. Waar het gezelschap van Bertold Brecht nog steeds opgevoerd wordt.

Tacheles

Dit kraakpand is al sinds 1990 een symbeel voor het kunstklimaat in Berlijn. Het staat ook vermeld in elke reisgids dus het is ook de moeite om te gaan bezichtigen. Ook al is het sinds 2012 ontruimd het imposante gebouw staat er wel nog.

Neue Nationalgalerie

Voor schilderkunsten en beeldhouwwerken uit de periode van 1900 tot 1970 moet je naar de Neue Nationalgalerie.

 

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be