Omdat Düsseldorf niet al te ver over de grens van Duitsland ligt, is het een populaire plek voor mensen die een dagje in het buitenland willen doorbrengen. Het is ook daarom dat je er opvallend veel Nederlands en Vlaams sprekende mensen tegenkomt. Vooral in de periode van november tot Kerst is het druk met toeristen in de stad vanwege de mooie Kerstmarkten die je in Düsseldorf kunt vinden. Lijkt je dit ook leuk om eens te ontdekken? Hier dan alvast een klein opzetje voor hoe je je dag kunt invullen.
citytrip.be/c/3/20″>

Medienhafen

Je kunt je dag beginnen in de buurt Medienhafen, een oud havengebied midden in de stad dat tegenwoordig meer gebruikt wordt door grote mediabedrijven die zich daar vestigen. Het bijzondere aan de buurt is dat het zowel elementen van vroegere architectuur als van de huidige bevat, een mooie afwisseling. Met de opkomende zon in de ochtend kun je hier al vroeg genieten van mooie plaatjes aan het water.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Rheinturm

Düsseldorf Medienhafen

Vanaf de Medienhafen kun je doorlopen naar de Rheinturm, een hoge toren die vergelijkbaar is met de Euromast in Rotterdam en waar je heen kunt gaan om Düsseldorf vanuit de hoogte te aanschouwen. Tegen een betaling kun je omhoog. Als je er op tijd bij bent, voor 11:00, dan bedragen de kosten vijf euro om naar boven te gaan en later in de middag negen euro. De heldere en schone lucht zorgen ervoor dat je een bijna eindeloos zicht hebt op de stad. Vooral de kant van de haven en industrieterreinen geeft een erg mooi beeld.

Rijnoever

Vanaf de Rheinturm kun je over de Rijnoever naar de Kerstmarktjes in het centrum lopen. De oever van de rivier is mooi aangelegd, het is een strakke boulevard waar je geen auto’s tegenkomt maar wel hele mooie uitzichten aan het water kunt vinden. Eenmaal iets verder doorgelopen is het bijvoorbeeld mooi om eens achterom te kijken naar de Rheinturm, die naast de Rijn uittorent.

De marktjes

Eenmaal in het centrum aangewandeld kun je je dag verder invullen met het rondlopen over de verschillende Kerstmarktjes en andere winkeltjes in Düsseldorf bezoeken. Men heeft het altijd over ‘de Kerstmarkt van Düsseldorf’ maar in feite kent de stad er meerdere. Het zijn allemaal kleine pleintjes die zijn aangekleed met kerstachtige kraampjes.

Musea

Als je bent uitgekeken op de marktjes en ergens lekker hebt geluncht, kun je nog een kijkje nemen in verschillende musea zoals het stadsmuseum. Hier vind je allerlei plattegronden en reconstructies met verhalen over het oude Düsseldorf. Ook kun je langsgaan in het filmmuseum, waar jaarlijks verschillende tentoonstellingen worden gehouden over allerlei soorten films en filmstijlen.
Na de musea kun je ergens een drankje op een terras doen en je dag relaxed afsluiten tot het avondeten. Je kunt nog eens langs bij wat kerstmarktjes of gewoon een middagje op zijn Duits borrelen. Düsseldorf heeft genoeg aanbod!

Lees ook: Ontdek de voordelen van de 24-uurs DüsseldorfCard

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be