Het échte Berlijn ontdekken op deze manieren. Ga fietsen!

Berlijn is zo ontzettend groot en er is zoveel te zien en te doen. Een stad die bekendstaat om zijn geschiedenis, maar ook veel kunst en cultuur kent. De toeristische plekken kun je zelf wel ontdekken. Maar hoe leer je nou het échte Berlijn kennen? Dat zal ik je vertellen. Ik geef je 10 manieren om Berlijn te leren kenen zoals nooit tevoren.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

1 – Fiets door de stad

Het openbaar vervoer werkt erg goed in Berlijn en is veilig. Maar als het weer een beetje mee zit, is het eigenlijk veel leuker om een fiets te huren in deze Duitse hoofdstad. De fietspaden zijn erg breed en de stad is gemaakt om te fietsen. Op vrijwel elke hoek van de straat kun je een fiets huren. Zo krijg meer mee van de chaos en gezelligheid van de stad. Vind je het in je eentje wel spannend om door de stad te fietsen? Dan kun je er ook voor kiezen om een fietstour te ondernemen, met of zonder speciaal thema.

2 – Uitzicht over de stad en de dierentuin

In mijn overzicht met de hotspots in Berlijn heb ik de Monkey Bar als een place to be beschreven. De Monkey Bar is echt zo’n bar waar je geweest moet zijn in Berlijn. Je leert het échte Berlijn kennen, door naar de tiende verdieping te gaan en het uitzicht dat je vanaf daar krijgt te bewonderen. De bar ligt overigens op het grote winkelcentrum Bikini Haus.

3 – Bijzondere gevangenis Berlijn

Berlijn heeft wat donkere kanten aan zijn stad en dat heeft te maken met de geschiedenis. Nu zijn er in de stad veel monumenten en musea hieraan gewijd. Maar wil je eens een andere kijk krijgen en het échte Berlijn ontdekken? Ga dan naar de Stasi gevangenis. Vroeger was het in handen van de KGB, maar tegenwoordig is het een museum waar je de martelcellen nog terug kunt zien. Je wordt rondgeleid door een gids (mits je wilt) die hier vroeger een gevangene was en je dus van alles kan vertellen.

4 – Ga stappen als een local in nachtclub Berghain

Berlijn is een hippe stad waar uitgaan zeker bij de scene hoort. De muziek die er veel gedraaid wordt is house, techno, trance. Wil je échte Berlijnse muziek en dans ervaren? Ga dan naar nacht Club Berghain aan de Wriezener Bahnhog.

5 – Ga Duits eten

Typisch Duits is braadworst of schnitzel. De curryworst is echt een traditie in de stad Berlijn. Zorg dan op zijn minst dat je hem een keer gegeten hebt. Een goede locatie om dit te eten is Konnopke’s Imbiss. Lees meer over eten in Berlijn

6 – Dansen als een Berliner

Je kunt natuurlijk uitgaan in de weekenden in Berlijn. Maar wil je meemaken hoe een echte Berliner zich gedraagt? Ga dan naar één van de vele festivals. Als de eerste zonnestralen de stad bereiken beginnen de eerste openlucht feestjes alweer te komen. Lees hier meer over festivals in Duitsland en welke jij absoluut niet mag missen!

7 – Alternatieve multi culti wijk

Kreuzberg was voor de val van de muur een hele drukke wijk waar de mensen dicht op elkaar woonden. Nu is het een multiculturele wijk waar veel alternatieve kunstenaars en leuke restaurantjes zitten. Ga wandelen in het Victoriapark of spot streetart op de muren.

8 – Rommelmarkten afstruinen

Berlijn heeft veel markten. De Duitsers zijn er gek op. In de winter zijn de wereldberoemde Kerstmarkten natuurlijk een hele happening. Maar Berlijn zelf heeft talloze rommel- en vlooienmarkten waar je terecht kunt voor kleding, meubels of voor gezellige muziek.

9 – Nog een stukje geschiedenis…

In Berlijn ligt het DDR-museum. Dit museum wil je laten ervaren hoe het leven in de Duits Democratische Republiek was. Je kunt hier Oost-Duitse televisieprogramma’s kijken, je leert hier meer over scholen, wonen en werk. Maar ook over het regime, gevangenissen.

10 – Wandelen door de stad

Berlijn is leuk om doorheen te wandelen. Het heeft zoveel te zien. Misschien een handige tip: laad je rondleiden door een local. Of je dit nu doet via een tour of bij iemand bij wie je een AirBnB kamer huurt. Je leert net weer wat andere kanten van de stad zien of barretjes die je anders niet ontdekt zou hebben.

Wil je dus een keer iets anders dan de typische toeristische trekpleisters in Berlijn bezoeken? Dan zijn bovenstaande manieren misschien wel iets voor jou! Tijdens de fietstocht of wandeling door de stad zie je nog steeds beroemde gebouwen, maar het maakt je reis net wat anders en leuker. Ik wens je veel plezier op je ontdekkingsreis door Berlijn!

 

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be