Historium

Historium

In Historium beleef je het Brugge uit de 15de eeuw. Je bent er getuige van een intens liefdesverhaal dat zich afspeelt in prachtige decors. Dankzij de speciale effecten zie je, ruik je en voel je het leven van toen. Een audioguide leidt je doorheen het verhaal in je eigen taal. Achteraf kan je in het Duvelorium nagenieten van een drankje in een historisch kader en met panoramisch zicht over de Markt van Brugge.

Adres
Markt 1
8000 Brugge
Web
http://www.historium.be
Brugs Bier Museum

Brugs Bier Museum

Met een mini iPad loop je doorheen het Brugs Bier Museum, waar diverse thema’s aan bod komen zoals de geschiedenis van het bier, de rol van de vrouw t.a.v. bier, bier en gezondheid, hoe bier combineren met een gastronomisch menu, … Verder worden ook het productieproces en de ingrediënten uitvoerig besproken en kan je de interactieve rondleiding afsluiten in de degustatiebar waar je kunt nagenieten van een heerlijk biertje.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Breidelstraat 3
8000 Brugge
Web
http://brugesbeermuseum.be
Groeningemuseum

Groeningemuseum

Aan de Dijver, één van de meest idyllische plaatsen van de stad vind je het Groeningemuseum, het stedelijk museum voor Schone Kunsten in Brugge. Het museum beschikt over een uitzonderlijke kunstcollectie, gaande van een verzameling Vlaamse Primitieven tot moderne naoorlogse Vlaamse kunst.

Adres
Dijver 12
8000 brugge
Web
http://www.vlaamsekunstcollectie.be/en/bruges_1.aspx
Chocolademuseum

Chocolademuseum

Het Chocolademuseum (Choco-story) is gelegen in het hartje van Brugge vlakbij de Grote Markt en het Belfort. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de Belgische chocolade en kun je een praatje maken met echte chocolade-experts. Het museum is dagelijks open van 10u tot 17u en is een must voor echte chocolade liefhebbers.

Adres
Wijnzakstraat 2
8000 Brugge
Web
http://www.choco-story.be/

Guido Gezelle museum

Guido Gezelle museum

Het geboortehuis van  Guido Gezelle is nu ingericht als een museum en staat helemaal in het teken van de Vlaamse dichter. Naast het leven en oeuvre van de Vlaamse dichter ontdek je er tijdelijke presentaties over (woord)kunst. Ook de prachtige binnentuin is toegankelijk voor het publiek.

Adres
Rolweg 64
8000 Brugge
Frietmuseum

Frietmuseum

Het Frietmuseum in Brugge is het enige frietmuseum ter wereld en bevindt zich op 300m van de Grote Markt. Het museum toont op een leerrijke en plezante manier de geschiedenis van de aardappel. Na je bezoek kun je de échte Belgische friet proeven in de middeleeuwse kelder van het museum.

Adres
Vlamingstraat 33
8000 Brugge
Web
http://www.frietmuseum.be/
Diamantmuseum

Diamantmuseum

Het Diamantmuseum ligt op wandelafstand van het Belfort en is een absolute must als je in Brugge vertoeft. Brugge was namelijk het oudste diamantcentrum van Europa. Tijdens je bezoek krijg je voldoende informatie over de fascinerende wereld van de diamant, één van de belangrijkste exportproducten van België.

Adres
Katelijnestraat 43
8000 Brugge
Web
http://www.diamondmuseum.be/
Sint-Janshospitaal

Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal in Brugge is één van de oudste bewaarde hospitaal gebouwen van Europa. Het wordt enkel nog gebruikt als museum waar je als bezoeker een indruk krijgt van de vroegere ziekenzalen. Je kunt het schilderij van de Vlaamse Primitief, Hans Memling, bewonderen in de Hospitaalkapel. De oude apotheek en de kruidentuinen zijn zeker ook een bezoekje waard!

Adres
Mariastraat 38
8000 Brugge

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be