De Bulgaarse Rivièra staat bekend als een feestoord, voornamelijk voor jonge mensen. De kust aan de Zwarte Zee wint al zo’n tien jaar sterk aan populariteit en zet Bulgarije stevig op de kaart als populaire vakantiebestemming. Het is niet moeilijk om te zien waarom dat is: prachtig water, goudgele stranden en discotheken in overvloed. De Bulgaarse Rivièra heeft echter veel meer te bieden dan dat. Voor iedereen die houdt van zon, zee, strand en heerlijke temperaturen is dit the place to be.

Het klimaat onder de loep

Omdat de Bulgaarse Rivièra zich uitstrekt langs de kust van de Zwarte Zee, heeft dit gebied een duidelijk ander klimaat dan het binnenland van Bulgarije. Het binnenland wordt namelijk gekenmerkt door een landklimaat. Dit betekent dat het er zomers drukkend heet kan zijn en ’s winters ijzig koud. Het klimaat aan de Rivièra is wat dat betreft wat gunstiger. Zomers is het hier een waar paradijs. Het gebied behoort tot de meest zonrijke delen van Europa. In de zomer kun je er gemiddeld rekenen op 10 uur zon per dag. Felle zon, dus het kan behoorlijk warm worden. De ligging aan de kust maakt de warmte echter wel wat minder dan aan het binnenland waardoor het klimaat mediterraans aandoet. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt 28 graden: perfect vakantieweer dus. Gemiddeld is het hier 300 van de 365 dagen van het jaar zonnig. Van begin mei tot eind oktober vieren hier veel mensen hun vakantie.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een geweldige strandvakantie in Bulgarije

Het heerlijke klimaat, de fraaie stranden en levendige badplaatsen hebben ervoor gezorgd dat steeds meer toeristen Bulgarije zijn gaan kiezen voor hun strandvakantie. Met name aan het Zonnestrand en het Goudstrand is het in de zomermaanden heerlijk verblijven. Hoewel je ook hier de nachtclubs op kunt zoeken, draait het hier – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – echt niet alleen om feesten. Ondanks dat plaatsen als Slantsjev Brjag inmiddels in hetzelfde rijtje worden genoemd als Salou en Cherisonissos en Sunny Beach een fenomeen is geworden, is dit deel van Bulgarije ook uitermate geschikt voor gezinsvakanties. Er zijn namelijk heel wat stranden langs de Zwarte Zee te vinden waar het water over heel wat meters ondiep blijft, waardoor het ideaal is voor kinderen.

’s Winters koud, maar milder dan het binnenland

In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden, met gemiddelde temperaturen die niet boven de 8 graden uitkomen. Lichte vorst is geen uitzondering. Waar de zee in de zomer zorgt voor een wat koeler klimaat dan dat landinwaarts, is het in de winter juist iets milder dan in het binnenland van Bulgarije. Desondanks mag de Bulgaarse Rivièra worden betiteld als een zomeroord. Buiten het hoogseizoen is het hier dan ook een stuk rustiger, mede vanwege het weer. Echter, ook in de winter komen zonnige dagen regelmatig voor. De temperaturen blijven ook dan vrij laag.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be