Je gaat natuurlijk niet alleen naar Palma de Mallorca voor de schitterende stranden en het geweldige nachtleven. Je gaat er ook heen voor de geweldige Spaanse keuken. Palma de Mallorca wordt jaarlijks door veel toeristen aangedaan en daarom is er natuurlijk ook een ruim aanbod aan gezellige horecagelegenheden. Omdat je waarschijnlijk niet de tijd zal hebben om al die gelegenheden zelf te bezoeken, geven we je in dit artikel een overzicht van de gerechten die je beslist eens moet proeven én geven we je een aantal tips voor gezellige eetgelegenheden.

Lokale gerechten

Als je in Palma de Mallorca bent dan wil je vast wel wat meekrijgen van de lokale cultuur en daar hoort natuurlijk ook het eten bij. Er zijn veel lokale gerechten die uit Palma de Mallorca komen, maar we helpen je graag op weg met een aantal bekende Mallorcaanse gerechten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Mallorca culinair

Sobrassada

In de eerste plaats moet je onder andere de Sobrassada uit Palma de Mallorca proeven. Sobrassada is een kruising tussen worst en paté. Sobrassada wordt op dezelfde manier gemaakt als worst, maar is veel zachter van binnen. Sobrassada kan uit het vuistje worden gegeten, maar kan ook worden opgebakken of op brood worden gesmeerd.

Tumbet

De Mallorcaanse keuken kent veel (varkens)vlees. Gelukkig zijn er ook gerechten voor vegetariërs. Als je op zoek bent naar een lokaal gerecht zonder vlees, dan moet je tumbet eens proberen. Tumbet is een gerecht dat erg lijkt op ratatouille en bestaat uit veel (lokale) groenten en aardappelen.

Caldereta de Llagosta

Caldereta de Llagosta is een stoofpot van (lokaal) gevangen kreeften, picarel, en groenten. Het geheel wordt aangevuld met een goede scheut cognac en smaakt heerlijk. Dit gerecht is beslist de moeite waard.

Ga gezellig dineren bij Toni

Café Ca’n Toni is een gezellige eetgelegenheid in Palma de Mallorca. Bij café Toni vind je een uitgebreide keuze aan verschillende gerechten, maar kun je ook terecht voor de typische Mediterrane keuken. Daarnaast heeft dit restaurant haar lokale wortels niet verloochend. Je kan er dus meer dan genoeg lokale gerechten proberen. Café Toni ademt een relaxte Spaanse sfeer. De obers zijn vriendelijk en beleefd. Mocht je de mogelijkheid hebben om dit gezellige restaurant te bezoeken dan doe je er goed aan om van tevoren wel even te reserveren.

Dining at sea

De volgende tip is een combinatie tussen een excursie en culinair genieten. Als je in de gelegenheid bent doe je er goed aan om plaats te nemen op de Rafael Verdera. De Rafael Verdera is een zeilboot die al sinds 1841 in de vaart is. Het is ook mogelijk om op deze boot te eten. Als je gaat varen met deze boot, heb je niet alleen een culinaire beleving, maar ook een fantastische excursie!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be