Als je op zoek bent naar een leuke kerstmarkt om eens te bezoeken tijdens de kerstperiode, dan kun je terecht op de Leuvense kerstmarkt. Je vindt de kerstmarkt op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein, en hier is ruimte voor 170 stands. Er is ook de mogelijkheid om te genieten van een après-ski ervaring dankzij de toevoeging van twee skihutten. De Leuvense kerstmarkt is dé hotspot tijdens de feestdagen waar je terecht kunt voor kerstcadeaus, lekkere drankjes en gezelligheid!

Proef de sfeer van de Provence op de kerstmarkt in Leuven. Je vindt hier kraampjes met verse gerechten uit moeders keuken die bereid zijn door verschillende verenigingen uit de buurt. Bij de Provençaalse kerstmarkt in Leuven vind je een uniek aanbod met onder andere linnengoed, Santons popjes en poterie.

foto grote markt Leuven

Eén van de oudste Belgische kerstmarkten

De Leuvense kerstmarkt staat te boek als één van de oudste kerstmarkten van België. Er heerst hier een heerlijke traditionele kerstsfeer. Je kunt hier de leukste streekproducten kopen en genieten van lokale en internationale lekkernijen. Breng de kerstmarkt een bezoekje en proef de lekkerste pralines, Brusselse wafels of ambachtelijke confituren.

De Leuvense kerstmarkt wordt vaak bezocht door jong en oud en deze diversiteit zorgt voor een uitmuntende sfeer. De kerstmarkt in Leuven is eerder al eens verkozen tot gezelligste kerstmarkt van Europa en is daarom zeker een bezoekje waard. Kom helemaal in de kerstsfeer en geniet van de gezelligheid die Leuven je te bieden heeft.

Gezellige stad voor een weekend weg

Leuven is een echte studentenstad en voor de jongeren zijn en daarom ook voldoende uitgaansmogelijkheden. Leuven is dus de moeite waard om te bezoeken tijdens de kerstdagen en er is voldoende te doen buiten de kerstmarkt om. Er zijn ruime mogelijkheden om er een weekend te verblijven in een hotel, een B&B of een appartement. Je hebt de keuze uit talloze accommodaties die te boeken zijn in diverse prijsklassen.

In Leuven zijn ook vele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Het gotische stadhuis, het Pauscollege en de Kruidtuin moet je zeker een bezoekje brengen tijdens je verblijf in deze stad. Deze levendige studentenstad is heel compact en daarom kun je in het centrum alles te voet doen. Voor de liefhebbers van winkelen zijn er genoeg mogelijkheden en ook op het gebied van cultuur is er voldoende te beleven in Leuven. Breng een bezoekje aan Leuven tijdens de kerstperiode om te genieten van de kerstmarkt en maak er direct een mini vakantie van om nog meer van de stad te zien.