Wil je naar een bijzonder land op vakantie? Denk dan eens aan Kroatië. Ondanks dat dit land in de jaren negentig door de oorlog werd geteisterd schittert het nu weer. Er komen elk jaar meer toeristen naar het land, waardoor de economie het ook steeds beter doet, en er nieuwe banen in de toeristische sector worden gecreëerd.

Op dit bijzondere schiereiland vindt je: historie, bergen, strand, natuur, en zee. Alles dat je nodig hebt voor een prachtige vakantie. Het perfecte land dus om in rond te reizen. In dit artikel geven wij een aantal hoogte punten weer, waar je zeker langs moet gaan, als je een rondreis door Kroatië maakt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Plitvice meren en watervallen

Waar je zeker heen moet als je Kroatië bezoekt zijn de Plitvice meren. Deze meren behoren tot het grootste nationale park van Kroatië. Je kunt ervoor kiezen om een wandeltocht te maken langs deze meren. Er zijn goede houten wandelpaden aanwezig. Gedurende de wandelroute kun je genieten van de azuurblauwe en groene meren, watervallen en al het groen. De vele watervallen die langs de bergtoppen naar beneden vallen laten zien hoe sterk de natuur is, maar ook hoe wonderschoon.

Deze plek leent zich perfect voor een bezoekje van een of meerdere dagen. Indien je van plan bent om meerdere dagen te blijven kun je overnachten op de nabijgelegen camping of in een hotel.

En voor de romantische dames en heren onder ons: dit is een hele mooie en romantische plek om je geliefde je liefde te verklaren.

Plitvice, Kroatie

Zagreb

Heb je even geen zin in natuur, ga dan naar Zagreb, dit is de hoofdstad van Kroatië. Deze stad is rijk aan historische hoogstandjes. Indien je deze stad goed wilt bezichtigen is het aan te raden om een overnachting te boeken, het liefst in het centrum. In deze stad is namelijk zoveel te zien en te beleven, dat lukt je nooit in een dag.

Wat deze stad echt bijzonder maakt is de 500 meter lange muurschildering. Verder zijn er veel bijzondere rondleidingen te vinden zoals de 2 uur durende Kroatische thuisland oorlogswandeling door de stad. Tijdens deze wandeling ontdek je geheime tunnels uit de Tweede Wereldoorlog en een ondergrondse schuilkelder. Daarnaast wordt je ontroerd door de exposities die je in het Bombing museum van Zagreb kunt zien. Als je kinderen hebt, zal dit een heel leerzaam moment voor ze zijn.

In het 80’s museum van Zagreb kom je weer echt terug in de jaren 80. Dit kleine museum wat zich in een appartement bevindt is volledig ingericht met meubels en spullen uit de jaren 80. Je mag alles aanraken, hierdoor proef je echt de sfeer van die tijd.

Om tot rust te komen na de emoties van de rondleiding over de Tweede Wereldoorlog, kun je in het Zrinjevac park even helemaal tot rust komen. Kortom Zagreb is de ultieme plek om te bezoeken.

Poreč

Poreč is al meer dan 2000 jaar oud, en alleen daarom al een geweldige bezienswaardigheid. Zo is er de Eufrasiusbasiliek die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Wanneer je de basiliek ziet begrijp je meteen waarom dat zo is. Je ziet er prachtige mozaïeken die uit de 6e eeuw stammen. Ook is er een echte grot in de buurt: de grot van Baredine. Misschien is het slim om van te voren even op te zoeken wat nou ook alweer stalagmieten en stalactieten zijn, want die kom je hier veel tegen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be