Sevilla is een hele leuke stad voor een citytrip, of je nu met je gezin, je partner of je vrienden gaat. Er is altijd wel wat te doen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ga je een citytrip naar Sevilla plannen? Dan zijn er een paar dingen die je zeker op je to-do-list moet zetten. Dit zijn de absolute must-do’s als je in deze warme stad bent.

De Giralda toren beklimmen

In Sevilla kun je de Giralda toren overal herkennen. Deze toren is maar liefst 104,5 meter hoog en hoor je overal vanwege de klokken die in de toren hangen. De Giralda toren staat naast een kathedraal. Sinds 1987 staat de toren op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Je kunt natuurlijk de toren van buiten bewonderen, door in de smalle straatjes van Sevilla te gaan staan. Fotocamera gereed en shoot! Wil je een unieke ervaring, dan kun je de toren beklimmen. Je kunt ook meteen de kathedraal die ernaast staat bekijken. Het pakket kost acht euro.

Ontspannen in de groene stadsparken

In de groene stadsparken van Sevilla kom je helemaal tot rust. De bomen en de schaduw zorgen voor verkoeling in deze doorgaans hete stad. Er zijn meerdere parques en jardines, die zijn vormgegeven met gekleurde tegels. Daarnaast vind je in de parken veel fonteinen en bloemen.

Een goed voorbeeld is Parque de María Luisa. Dit is misschien wel het beroemdste park van Sevilla. Het is er zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Je kunt ook naar Alcazar gaan; daar ligt ook een enorme tuin. Deze tuin is net zo groot als een park.

Sevilla

Op koninklijk bezoek

Als je je even vorstelijk wilt voelen, kun je op op koninklijk bezoek. Niet echt, natuurlijk, maar het is wel een paleisje. Het koninklijk paleis Real Alcázar werd gebouwd in 913 voor de toenmalige vorstelijke familie. Door de jaren heen er is veel aan het paleis gesleuteld. Dat zie je terug aan het gebouw zelf en aan de tuin.

Leuk feitje: als Koning Juan Carlos in Sevilla op bezoek is, woont hij hier daadwerkelijk. Trek een aantal uur uit voor je bezoek, zodat je het hele complex kunt bekijken. Alle kamers, patio’s en zalen hebben hun eigen indrukwekkende stijl. In de tuin liggen vijvers, staan fonteinen en paviljoenen. Voor veel toeristen is dit wel een hoogtepunt.

De Flamenco dansen

Je kunt niet naar Spanje toe gaan en niet een Spaans dansje wagen. In de wijk Triana kunnen liefhebbers van dans en zang hun hart ophalen. Dit is namelijk de oorsprong van de Spaanse Flamenco-dans en bijbehorende zang. In de vele barretjes kun je naar verschillende uitvoeringen kijken.

Het is niet alleen een muzieksoort, maar een hele cultuur. Het leeft erg in Andalusië en omgeving. Het is echt een cultureel feestje, elke dag opnieuw.

Tapas eten

Lekker eten, daar houden ze wel van in Spanje. Logisch dat je dan ook heerlijke tapas vindt op de terrasjes in Sevilla. Als je wilt kun je de hele dag wel blijven eten. Er zijn niet alleen maar restaurants met traditionele gerechten, maar ook moderne, hippe plekken waar je vegetarisch kunt eten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be