Barcelona is een zeer uitnodigende bestemming voor een citytrip welke op slechts enkele vlieguren van ons verwijderd ligt. Tijdens een citytrip naar de hoofdstad van Catalonië kan je niet alleen kennismaken met enkele van ’s werelds meest adembenemende bezienswaardigheden, daarnaast ontdek je er ook een heerlijk smaakvolle keuken en dat alles gecombineerd met een heerlijk zonnig klimaat. Heb jij er voor gekozen om een relatief korte vakantie van slechts 3 dagen te boeken naar Barcelona? In dat geval zorgen wij er met de informatie op deze pagina voor dat je deze 3 dagen op meest optimale wijze zal indelen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Dag 1: Maak kennis met de hoogtepunten van Barcelona!

Tijdens de eerste dag in Barcelona is het niet meer dan normaal dat je meteen kennis zal willen maken met enkele van de absolute top bezienswaardigheden van deze bijzondere stad. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je wellicht in eerste instantie de verschillende pareltjes willen ontdekken van Gaudí. Met name het ‘Park Güell’ is op dit vlak een absolute aanrader. Dit park werd aangelegd in opdracht van de steenrijke ondernemer ‘Eusebi Güell’ en vormt ongetwijfeld één van de mooiste parels van deze stad. Bovendien beschik je van hieruit ook nog eens over een subliem uitzicht op de omgeving. Andere bezienswaardigheden die je perfect op je eerste dag in Barcelona kan inplannen zijn uiteraard de Sagrada Familia evenals de ‘Arc del Triomf’ en het ‘Plaça Sant Jaume’. Om de dag af te ronden kan je er tot slot voor kiezen om één van de oudste cafés van Barcelona op te zoeken, namelijk de bar ‘Marsella’. Ze staat in het bijzonder bekend om de absint die er wordt geserveerd.

Dag 2: Met de fiets op zoek naar de ‘underdogs’ van Barcelona

Wist je dat Barcelona over haar eigen ‘Twin Towers’ beschikt? De Torre Mapfre evenals het Hotel Arts werden beiden aangelegd ter ere van de Olympische Spelen van 1992. Het loont de moeite om deze omgeving even met de fiets te ontdekken. Wanneer je verder fietst zal je ook kennismaken met het ‘Forum’. Het betreft hier een terrein waar vooral tijdens de zomermaanden heel wat festivals worden georganiseerd. Daarnaast is er ook een natuurwetenschappelijk museum gevestigd. Na de lunch is het de moeite waard om aan de rand van de El Born wijk kennis te maken met de ‘Santa María del Mar’ kathedraal. Wil je graag ook nog even vertoeven in een uitnodigende, groene omgeving? Dan is het de moeite waard om nog even een wandeling te maken doorheen het ‘Parc de la Ciutadella’. Vervolgens ben je helemaal klaar voor het nuttigen van een lekkere aperitief in één van de vele gezellige wijnbars die hier terug te vinden zijn. Met name ‘La Vinya del Senor’ evenals ‘Disset Graus’ zijn twee aanraders!

Dag 3: Prachtige uitzichten over Barcelona en op bezoek bij Joan Miró

Veel mensen krijgen voorafgaand aan hun vakantie naar Barcelona vaak de meest prachtige beelden met panoramische uitzichten voorgeschoteld. Geldt dat ook voor jou en wil je ook graag ter plaatse op zoek gaan naar deze bijzondere locaties? Dat kan! Tijdens je derde dag in Barcelona is het dan ook altijd een goed idee om even de nodige tijd vrij te maken om een bezoek te brengen aan de stadsheuvel ‘Montjuïc’. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo is het een optie om de Telefèric te nemen, maar kan je eveneens een ritje met de funicular boeken vanaf het metrostation ‘Paral.lel’. Heb je deze bijzondere locatie bezocht en foto’s genomen van de mooiste uitzichten op Barcelona en omgeving? Ben je bovendien iemand die wel houdt van kunst? In dat geval is het ook steeds een aanrader om een bezoek te brengen aan de ‘Fundació Joan Miró’. Hier kan je op de meest optimale wijze kennismaken met het gevarieerde oeuvre van deze fantastische, Barcelonese kunstenaar. Je 3-daagse vakantie in Barcelona afronden? Dat doe je door even een duik te nemen in de wijk ‘Poble-sec’. Dit is misschien wel één van de meest aangewezen locaties van Barcelona om lekker gezellig te vertoeven met de locals.

Enkele tips bij het boeken van een Barcelona citytrip

Barcelona spreekt tot de verbeelding. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de stad. Voornamelijk in het hoogseizoen is het er druk. Velen bestempelen die drukte dan als onaangenaam. Het is inderdaad niet leuk om tijdens een stedentrip een dik uur aan te schuiven om de Sagrada Família binnen te mogen – toch wel het symbool van Barcelona. Enkele tips om de citytrip goed te plannen:

  • Zoek op voorhand wat adresjes op van goede eettenten. Op de toeristische plekken wordt voedsel van ondermaatse kwaliteit geleverd aan een te hoge prijs (La Rambla).
  • Koop op voorhand entreetickets van bezienswaardigheden. Vaak kan men op die manier een rij wachtenden gewoon voorbijsteken.
  • Een goedkope citytrip organiseren richting Barcelona is mogelijk, maar doorgaans staat Barcelona niet gekend als goedkope bestemming. Entreetickets van bezienswaardigheden zijn prijzig en ook een terrasje doen is er niet goedkoop.
  • De hoogtepunten van de stad liggen wat verspreid. Het is niet zoals in Rome. Daar is alles binnen wandelafstand bereikbaar. In Barcelona zal men af en toe het openbaar vervoer eens moeten gebruiken. Wandelend gaat ook, maar de afstanden zijn best groot.
  • De drukte trekt ook een hoop ongure figuren aan. Barcelona is een veilige stad, maar wees waakzaam.

Alvast veel wandelgenot in het prachtige Barcelona!

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be