Bauhaus-Archiv

Bauhaus-Archiv

De modernistische stroming van het Bauhaus, vooral gekend door zijn strakke design en architectuur, kreeg in Berlijn vanaf 1979 een eigen museum. In het Bauhaus-Archiv zijn er afdelingen met kunst, fotografie en voorbeelden van architectuur. Het gebouw zelf werd gedeeltelijk ontworpen door de Bauhaus-directeur Wolter Gropius.

Adres
Bauhaus-Archiv
Klingelhöferstrasse 14
10785 Berlin
Web
http://www.bauhaus.de
Hamburger Bahnhof

Hamburger Bahnhof

De liefhebbers van moderne kunst kunnen in Berlijn onder andere terecht in het voormalige station ‘Hamburger Bahnhoff’. Het is één van de oudste nog bestaande stationsgebouwen in Duitsland en werd in 1846-1847 gebouwd in neoclassicistische stijl. Nu vind je er het ‘Museum für Gegenwart’ met de collectie werken van Joseph Beuys, Roy Lichtenstein en Andy Warhol.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Museum für Gegenwart
Invalidenstraße 50-51
10557 Berlin
Web
http://www.hamburgerbahnhof.de/
Gemäldegalerie

Gemäldegalerie

De ‘Gemäldegalerie’ maakt deel uit van het ‘Kulturforum Berlin’ en biedt onderdak aan een ruime collectie Europese schilderkunst die een periode van de 13de tot de 18de eeuw overspant. In ongeveer 2 kilometer expositieruimte vind je er o.a. werken van van Eyck, Dürer, Caravaggio, Vermeer en Rembrandt.

Adres
Gemäldegalerie – Kulturforum
Matthäikirchplatz
10785 Berlin
Web
http://www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/gemaeldegalerie/home.html
Altes Museum

Altes Museum

Op het Museuminsel staat onder andere het ‘Altes Museum’, een neoclassicistisch gebouw dat voornamelijk een collectie kunst uit de Oudheid herbergt. Een groot deel hiervan is oud-Griekse kunst. Vaak worden ook collecties uit andere musea hier tijdelijk ondergebracht, zoals een tentoonstelling met Egyptische kunst.

Adres
Altes Museum
Am Lustgarten
10178 Berlin
Web
http://www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/altes-museum/home.html
Bode-Museum

Bode-Museum

Het Bode-Museum werd tussen 1897 en 1904 gebouwd om plaats te bieden aan de collectie beeldhouwwerken van Wilhelm von Bode, naar wie het museum sinds 1956 ook genoemd wordt. Het grootste gedeelte van de werken komt uit de klassieke Oudheid (Byzantijnse beeldhouwkunst) en uit de Italiaanse, Franse en Spaanse gotiek. Deze worden tentoongesteld in 66 zalen verspreidt over het neobarokke gebouw dat werd ontworpen door hofarchitect Ernst von Ihne.

Adres
Bode-Museum
Am Kupfergraben 1
10178 Berlin
Web
http://www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/bode-museum/home.html
Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie

De Neue Nationalgalerie was het eerste museum van het nieuwe Kulturforum Berlin en werd in 1968 geopend. Het gebouw werd ontworpen door de bekende architect Ludwig Mies van der Rohe. Het is dus al kunst op zichzelf en wordt beschouwd als een van de klassiekers van de moderne architectuur.

Binnenin wordt een collectie moderne kunst uit de 20ste eeuw getoond, gaande van klassiek modern tot kunst uit de jaren ’60.

Adres
Neue Nationalgalerie
Potsdamer Straße 50
10785 Berlin
Web
http://www.smb.museum/museen-und-einrichtungen/neue-nationalgalerie/home.html
Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin

Dit museum biedt een permanente expositie die je moet gezien hebben. Ze vertelt het verhaal van de Duitse geschiedenis door de ogen van de Joodse minderheid. Je stapt binnen bij families en volgt zo hun levensverhaal. Ook het gebouw op zich is best wel indrukwekkend.

Adres
Lindenstraße 9-14, 10969 Berlin
Web
http://www.jmberlin.de/

Alles bezoeken met korting

Wil je een of meerdere musea in Berlijn gaan bezoeken? Het is verstandig om vooraf je tickets online te kopen. Dan weet je zeker dat je naar binnen kan op de dag en tijdstip dat jij wilt en met korting.

Meer ontdekken in Berlijk? Bekijk ook:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be