Misschien is Luik niet je eerste keuze als je een stedentrip wil maken in je eigen land. Er is ook een kans dat het helemaal niet in je opkomt. Of je er nou wel of niet bij stilstond: Luik is het zeker waard en er zijn meerdere dingen in de stad die je ooit in je leven gezien zou moeten hebben. Er is niet alleen een grote hoeveelheid aan lekker eten en heerlijke biertjes uit de omgeving te vinden, maar je kunt er ook voortreffelijk over de heuvels wandelen bijvoorbeeld. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te doen in deze stad. Hier geven we je alvast wat leuke ideeën.

Station Liège Guillemins

Als je met de trein naar Luik gaat via station Liège Guillemins, zul je kunnen genieten van het mooie gebouw. Hoewel je aanvankelijk zou denken dat een station als “must see” misschien een beetje overbodig is, is dit station wel echt een pareltje. Ontworpen door de architect Santiago Calatrava met de bedoeling dat het een mooi dak zou hebben en niet echt pretentieus, heeft Calatrava zichzelf absoluut overtroffen met dit kunstwerk van staal. Het ontwerp en de realisatie van dit station is een goede stap geweest om Luik als stad te vernieuwen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Coteaux de la Citadelle

Deze citadel is op zichzelf al de moeite waard om te bezoeken, alleen de weg erheen maakt het nog een heel stuk beter. Tijdens je wandeling kom je langs de mooiste hofjes, parken en prachtige huizen. De citadel en de bijbehorende heuvels vallen nog binnen de 13e eeuwse muren van Luik, dus alles wat je onderweg tegenkomt hoort zeker bij de geschiedenis van de stad.

Montagne de Bueren

Luik trappen

Ongeveer 373 treden, dat is de trap bij de Montagne de Bueren. Een flinke beklimming, maar ook om de Montagne heen heb je genoeg kleine doorgangen die je naar mooie plekjes kunnen brengen. Onderweg op de trap heb je enkele bankjes waar je kunt pauzeren, mocht dat nodig zijn. Wanneer je aan de top bent, loop dan even rechtsaf richting het oorlogsmonument. Want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad Luik. Die lichamelijke inspanning om er te komen is het zeker waard, vooral op een onbewolkte dag waardoor je een mooi uitzicht hebt.

Paleis van de Prins-Bisschoppen

In het hart van de stad bevindt zich het 16e eeuwse paleis van de Prins-Bisschoppen, een echte aanrader om te gaan aanschouwen. Tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt als woning, maar als gerechtshof. In principe is het gebouw veel ouder, maar in het jaar 1185 is het originele paleis volledig verwoest door een brand. De vleugel aan de westkant is pas in de 19e eeuw toegevoegd, voor het provinciebestuur in die tijd.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be