Wintertijd in Leuven

Wintertijd in Leuven

Bijzonder hartverwarmend is het scala aan winteractiviteiten van Wintertijd in Leuven. Zo krijgt de Leuvense kerstmarkt gezelschap van een nostalgische kermis. Ben je benieuwd hoe het beroemde Leuvense stadhuis er vanbinnen uitziet? Neem dan beslist deel aan de exclusieve rondleiding. Tijdens de winterwandelingen neemt een stadsgids je bij valavond mee op een winterse tocht langs rustige hoekjes van de stad.

Adres
In de binnenstad
Web
http://www.wintertijdinleuven.be

Marktrock

Marktrock

Het populaire muziekfestival Marktrock vindt jaarlijks (midden augustus) plaats in het historische stadscentrum van Leuven, op de Oude Markt en het Ladeuzeplein. Naar aanleiding van hun 30-jarig bestaan wordt het evenement dit jaar groots! Het programma bestaat gewoonlijk uit meer dan 70 uiteenlopende artiesten, zowel nationaal als internationaal en trekt jaarlijks meer dan 350 000 bezoekers.

Adres
Oude Markt
3000 Leuven
Web
http://www.marktrock.com
Hapje Tapje

Hapje Tapje

Ben jij een échte levensgenieter of toch eerder een fijnproever? Dan moet je zeker aanwezig zijn op hét culinaire evenement van Leuven. Jaarlijks vindt dit festival plaats in en rond de Muntstraat en op de Oude Markt. Proef overheerlijke hapjes van maar liefst 41 verschillende kramen, geniet van de live showcooking en sluit de avond af met een spetterend optreden!

Hapje Tapje gaat dit jaar op zondag 2 augustus 2015.

Adres
In het centrum van Leuven.
Web
http://www.hapje-tapje.be/
Beleuvenissen

Beleuvenissen

Op  enkele vrijdagen in juli en augustus spelen nationale en internationale artiesten op drie pleinen: de Grote Markt, Oude Markt en Vismarkt.

Adres
In het centrum van Leuven.
Web
http://www.leuven.be/vrije-tijd/het-groot-verlof/
Leuven Bierweekend

Leuven Bierweekend

Met bierwandelingen, proeverijen, brouwerijbezoeken en workshops is de stad meer dan ooit “the place to be(er)”. Top of the bill is het Zythos Bierfestival. Hier kan je proeven van meer dan 500 bieren van 100 verschillende brouwers.

Adres
Zythos Bierfestival
Brabanthal
Researchpark Haasrode
3001 Leuven
Web
http://www.zbf.be