Op een site omtrent citytrips in eigen land kunnen we niet anders dan Brussel vermelden. De stad komt niet al te vaak positief in het nieuws en er kan dan ook een verkeerde indruk worden gewekt. Nochtans gaan we hier het tegendeel bewijzen. De stad is absoluut een bezoekje waard. De hoofdstad van België staat internationaal hoog aangeschreven en eenmaal ter plaatse merkt men een hoop toeristen op. Hoogtijd om eens toerist in eigen land uit te hangen. Koppel er gerust een hotelovernachting aan. ’s Avonds kan men er heerlijk dineren en ook nachtbrakers zijn aan het goede adres.

Hoogtepunten Brussel

Binnenlandse media doen er ons dagelijks aan herinneren. Brussel per wagen is een slecht idee. Neem gerust de trein om de stad te bezoeken. Torenhoge parkeertarieven en een gigantisch plaatsgebrek kan men op deze manier mijden. Ook de file richting Brussel is sinds jaar en dag een vervelende problematiek. Eenmaal aangekomen kan men een hoop bezienswaardigheden aanschouwen. Het kleine Mannenken Pis is wellicht het bekendste tafereel voor internationale bezoekers. Reeds 400 jaar plast het mannetje water. Vreemd, maar een populair fenomeen. Een ander ietwat vreemde attractie: het Atomium. De constructie werd gebouwd in het kader van de wereldtentoonstelling in 1858 en stelt een atoom van ijzer voor (weliswaar 150 maal vergroot).

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In het middeleeuws stegencomplex in de historische binnenstad kan men de Beenhouwersstraat opmerken. Meer dan 100 eetgelegenheden verwelkomen er de hongerige toeristen. Ook op de prachtige Grote Markt van Brussel kan men een hapje eten en iets drinken. Verder is Brussel een verzameling van historische gebouwen, musea en ook enkele prachtige groenzones. Het is ook mogelijk om er wat te gaan shoppen. Een groot deel van het binnenlands toerisme zakt speciaal af naar de stad enkel en alleen om er te gaan shoppen. Een gemiste kans, want de stad heeft meer te bieden op een hoop vlakken.

Foto’s van Brussel

Een citytrip naar Brussel

Een stedenbezoek met hotelovernachting in eigen land is tegenwoordig niet meer zo populair. Mensen bezoeken liever een exotische stad. Mooi weer, prachtige architectuur, uitstekende gastronomie, zeer goedkope vluchten en ontspanning typeren de citytrips richting een hoop Europese steden. Uiteraard heeft België ook een hoop te bieden. Goedkoop de hoofdstad bezoeken per trein en eenmaal aangekomen opmerken dat Brussel zeker geplaatst kan worden tussen andere Europese hoofdsteden. We raden je dan ook aan om eens toerist in eigen land te spelen. Bezoek de voornaamste bezienswaardigheden en richt niet alle aandacht op winkelgebieden. Brussel heeft namelijk een hoop meer te bieden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be