Petřín heuvel

Petřín heuvel

Naast Malá Strana, een van de oudste wijken van Praag, ligt de Petřín heuvel. Op een zonnige dag kan je al wandelend de heuvel beklimmen. Na een klim van 318 meter, krijg je het mooiste uitzicht over Praag als beloning. Een andere manier om aan de top te geraken is met de kabelbaan. Op de heuvel vind je een appel- en perenboomgaard, de Petřín observatietoren, een doolhof en het restaurant Nebozizek met spectaculair uitzicht.

Adres
Petřínské sady
Praha 1, Tsjechië
Web
http://www.prague.fm/nl/8866/de-petrin-heuvel/
Vrtba Tuin

Vrtba Tuin

Op de flank van de Petrinheuvel floreert De Vrtbatuin. De barokke tuin bestaat uit verschillende terrassen en is met zijn bloembedden en beelden echt een streling voor het oog.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Vrtbovská zahrada
Karmelitská 373/25
Malá Strana
118 00 Praha 1, Tsjechië
Web
http://www.vrtbovska.cz/en/
Astronomisch Uurwerk

Astronomisch Uurwerk

Het middeleeuwse astronomische uurwerk op het Oude Stadsplein is één van de grote publiekstrekkers in Praag. Het hangt aan de zuidelijke gevel van het Oude Raadhuis. De oudste delen van het uurwerk stammen al uit de 15de eeuw, de meeste recente (de Apostelen) werden pas in 1865 toegevoegd.

Adres
Oude Stadsplein
Staroměstské náměstí 6
110 00 Prague
Web
http://www.staromestskaradnicepraha.cz/en/astronomical-clock/
Karelsbrug

Karelsbrug

De Karelsbrug is een beroemde brug over de Moldau die de wijk ‘Malá Strana’ verbindt met het oude centrum van de stad. Met de bouw van de brug werd begonnen in 1357 door koning Karel zelf, vandaar dat de brug in 1870 zijn huidige naam kreeg. Op de brug van 516m staan 30 standbeelden en het bouwwerk werd beschermd door drie torens.

Adres
Karelsbrug
Karlův most
118 00 Prague
Web
http://www.czech.cz/en/Tourism/Where-to-go,-what-to-visit-/Interesting-places/Charles-Bridge
Praagse Burcht

Praagse Burcht

De Praagse Burcht is eigenlijk een omsloten burchtgebied met daarbinnen vele historische en bezienswaardige gebouwen. De originele burcht werd al gesticht in 880, de eerste stenen versie stamt uit de 11de eeuw. Tegenwoordig wordt de burcht zelf beschouwd als de grootste ter wereld, met een oppervlakte van 7,5 hectare.

Adres
Praagse Burcht
Hradčanské náměstí 4
118 00 Prague
Web
http://www.hrad.cz/en/prazsky_hrad/navsteva_hradu.shtml
Het Gouden Straatje

Het Gouden Straatje

Het Gouden Straatje ligt zoals vele andere bezienswaardigheden op het burchtdomein van de Praagse Burcht. De 17de eeuwse huisjes werden oorspronkelijk gebouwd voor de kasteelwachten, goudsmeden en alchemisten. Later woonde de beroemde Tsjechische schrijver Franz Kafka er ook. In zijn woning op nummer 22 vind je nu een kleine expositie en boekenwinkel.

Adres
Het Gouden Straatje – Zlatá ulička‎
Jiřská 3/1
11900 Prague

Mala Stranaplein

Mala Stranaplein

Zonder twijfel één van de mooiste pleinen van de stad. Rondom het plein zie je een aantal schitterende burgerpanden en vooral de 17de eeuwse barokke Sint-Nicolaaskerk. De wijk ‘Mala Strana’ zelf staat ook nog vol fabelachtige paleizen, vooral in barokke bouwstijl waar nu veel ambassades in gevestigd zijn.

Adres
Mala Stranaplein
Malostranské náměstí 5/28
118 00 Prague
Dansende Huis

Dansende Huis

Een op zijn zachtst gezegd opvallend kantoorgebouw van de hand van de Tsjechische architect Vlado Milunic en de Canadase architect Frank Gehry. Het gebouw behoort tot de deconstructivistische bouwstijl en was tijdens de bouw behoorlijk controversieel. De originele naam van het huis was ‘Fred & Ginger’ naar het beroemde danspaar Fred Astaire en Ginger Rogers.

Adres
Dansende Huis
Rašínovo nábřeží 1981/80
12000 Prague
Het Gemeentehuis

Het Gemeentehuis

Er staan nogal wat schitterende Art Nouveau-gebouwen in Praag, en dat van het Gemeentehuis is zeker één van de mooiste. Het werd tussen 1906 en 1911 in Jugendstil gebouwd in opdracht van de gemeente. Opvallend zijn de grote glazen koepel en de hal met mooi glas-in-loodwerk. Binnenin vind je ook nog een grote concertzaal en er worden op de bovenste verdiepingen regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Adres
Het Gemeentehuis
Náměstí Republiky 5
11000 Prague
Oud Koninklijk Paleis

Oud Koninklijk Paleis

Het ‘Králvoský Palác’ is een onderdeel van de Praagse Burcht. De ridderzaal van dit paleis is de grootste ter wereld met een oppervlakte van 1178 m², vroeger was dit de centrale zaal voor alle feesten na kroningen en andere koninklijke aangelegenheden. Nu vind je er een expositie over de geschiedenis van de burcht, maar de eedaflegging van de nieuwe president gebeurt ook nog steeds in deze imposante zaal.

Adres
Oud Koninklijk Paleis – Starý královský palác
Hrad III. nádvoří
110 00 Prague

Alles zien met korting

Wil je echt alles zien van de stad, koop dan de “Prague Card”: dit is de officiële toeristenkaart van Praag. Met prijzen tussen 51 en 88 euro (afhankelijk van de duur van je verblijf) kun je reizen met het openbaar vervoer, krijg je voorrangstoegang bij diverse musea en kun je profiteren van mooie kortingen. Echt een goed idee dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be