Festes de la Mercè

Festes de la Mercè

Elk jaar vindt op het einde van september het grootste straatfestival van Barcelona plaats. Het straatfestival is een feest ter ere van de beschermheilige van de stad en duurt 4 dagen. In totaal vinden er meer dan 500 optredens plaats doorheen de hele stad. Het programma voor het straatfestival is pas twee weken op voorhand bekend, de centrale dag is 24 september. Het feest werd voor het eerst gevierd in 1902, je kan dus spreken van een stevige traditie. Ben je in de periode van 24 september in Barcelona, dan zul je ongetwijfeld iets merken van de festiviteiten. Een aanrader!

Adres
Binnenstad Barcelona
Web
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/events/la-merce/barcelona-la-merce.html
Sant Joan festival

Sant Joan festival

Het Sant Joan festival in Barcelona is het midzomer festival van Barcelona. Tijdens Sant Joan wordt de kortste nacht van het jaar gevierd op 23 juni. Het festival staat ook gekend als één van de wildste, luidruchtigste en gekste van de stad. Het is een nacht van vuur, vuurwerk, coca cake en cava. Wat velen die nacht vaak vergeten of achterwege laten is slapen. Overal doorheen de stad kan je terecht voor hapjes en drankjes. Ook op het strand heerst er een heerlijke drukte. Wanneer je rond deze periode in Barcelona vertoeft, kan je er niet omheen. We raden je ook aan om deel te nemen aan de festiviteiten en te genieten!

Adres
Binnenstad Barcelona
Web
http://santjoan.bcn.cat/

Sonar

Sonar

Ieder jaar is er een spetterend muziekfestival in het hartje van de stad en dit drie dagen lang. De nadruk van dit festival ligt op elektronische muziek zoals electro, techno, hiphop, …

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Het festival duurt 3 dagen en gaat door in de maand juni op verschillende locaties in de stad.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Adres
Binnenstad
Web
http://www.sonar.es

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!