Marathon van Parijs

Marathon van Parijs

De Marathon van Parijs is een van de populaiste loopevenementen van Europa. Traditioneel vindt de marathon plaats op de eerste zondag van Parijs, dit hangt echter af van de datum van de marathon van Londen. Er wordt twee weken tussen beide evenementen vooropgesteld. De marathon loopt doorheen het stadscentrum van Parijs en passeert langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Adres
Binnenstad Parijs
Web
http://www.schneiderelectricparismarathon.com/index_us.html
Nationale feestdag Frankrijk

Nationale feestdag Frankrijk

14 juli is de Franse nationale feestdag. Op deze dag herdenkt men de bestorming van de Bastille in 1789, deze luidde het begin van de Franse Revolutie in. Ook in Parijs gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Zo is er ‘s morgens een militaire parade op de Champs-Elysées, deze wordt bijgewoond door de Franse president. Doorheen de dag zijn er overal in Parijs ook tal van andere activiteiten en feestelijkheden, zoals picknicks en straattheaters. De dag wordt traditioneel afgesloten met een groots vuurwerk, hiervoor moet je op de Champs de Mars zijn!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Binnenstad Parijs
Web
http://www.france.fr/fetes-et-festivals/fete-nationale-14-juillet.html
Prêt à Porter

Prêt à Porter

Ieder jaar is er een wereldberoemde modeshow. Hier zie je collecties van over de ganse wereld voor zowel jong als oud. Alsook de bezoekers komen van over de hele wereld.

Adres
Porte de Versailles
Web
http://www.modeaparis.com/en
Roland Garros

Roland Garros

Jaarlijks Grand Slam-tennistornooi dat eind mei in Parijs op gravel wordt gespeeld. De volledige wereldtop bij zowel de mannen als de vrouwen is hier normaal vertegenwoordigd om te strijden voor de ‘Coupe des Mousquetaires’ (mannen) en de ‘Coupe Suzanne Lenglen’ (vrouwen).

Adres
Stade Roland Garros
2, avenue Gordon Bennett
75016 Paris
Web
http://www.fft.fr/roland-garros
Kerstmarkten

Kerstmarkten

Hou je van de gezellige sfeer rond kerstmis? Dan moet je zeker een citytrip maken naar Parijs! De lichtstad ligt bezaaid met marktkraampjes, gebouwen zijn feeëriek gedecoreerd en ook voor kinderen zijn er activiteiten voorzien! Nog snel even wat cadeautjes kopen voor de feestdagen is in deze omgeving een echt plezier!

Adres
Binnenstad van Parijs

Rock en Seine

Rock en Seine

Driedaags rockfestival in het park van het Château de Saint-Cloud net buiten Parijs. Traditioneel altijd op het einde van augustus.

Adres
Rock en Seine
Domaine national de Saint-Cloud
92210 Saint-Cloud
Web
http://www.rockenseine.com/
Aankomst Tour de France

Aankomst Tour de France

Eind juli eindigt de laatste rit van de Tour de France altijd op de Champs-Elysées, hartje Parijs dus. Als wielerliefhebber moet je de spurt hier zeker eens gezien hebben, maar ook als wielerleek is de ambiance van dit ‘circus’ absoluut aanstekelijk.

Adres
Champs-Elysées
75001 Paris
Paris Plages

Paris Plages

Hét ultieme, jaarlijks terugkerend zomerevenement van Parijs is zonder twijfel het Paris Plages. Tijdens de zomermaanden worden de kades van de Seine omgetoverd tot een kilometers lang zandstrand boordevol sportfaciliteiten, toernooien en openlucht concerten.

Adres
51 Rue Seine
75006 Paris
Web
http://www.paris.fr/parisplages
Fête de la Musique

Fête de la Musique

In Parijs begint de zomer al meer dan 20 jaar met het ‘Fête de la Musique’. Overal in de stad, in kerken, op pleinen, op elke straathoek weerklinkt op dat moment muziek. Iedereen krijgt de kans om zich muzikaal te uiten, het aanbod is dus op zijn minst eclectisch te noemen.

Adres
Overal in Parijs
Web
http://www.fetedelamusique.culture.fr

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be